ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гучна заява СБУ про затримання контрабандної отруйної речовини на Закарпатті виявилася фейком!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    71 переглядів
    «Отруйну контрабандну» виявили не прості СБУшники, а київські.

    Минулого тижня кілька інтернет-сайтів Закарпаття поширили новину про викриття СБУ-шниками контрабанди отруйної речовини – фунгіциду MAXIM XL, яка переміщувалася через КПП “Тиса”.

    «Отруйну контрабандну» виявили не прості правоохоронці, а співробітники столичного Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ. Що ж відбулося насправді на угорсько-українському кордоні?
    У ніч на суботу 19 березня на КПП «Тиса» оперативники київського СБУ зупинили кілька транспортних засобів, які пройшовши прикордонний та митний контроль, виїжджали за межі посту. Як слідує з інформації, отриманої в правоохоронному органі, в автівках були мешканці прилеглих до кордону населених пунктів, які перевозили куплені за кордоном товари. Увагу правоохоронців привернули зелені каністри з написом MAXIM XL.
    Як уже потім повідомлялося у ЗМІ з посиланням на офіційну позицію СБУ, в каністрах переміщувалася отруйна речовина – фунгіцид, а відтак у правоохоронців достатньо підстав для запровадження кримінальної справи по даному факту. Кримінальне провадження таки відкрили і неабияке, а по статті 201 Кримінального кодексу України, тобто за фактом контрабанди! Зараз триває слідство, однак нашій редакції вдалося вияснити багато цікавинок у справі.
    Пошуковик Google видав сотню посилань з описом та характеристиками фунгіциду під назвою MAXIM XL з переліком підприємств, які його виготовляють та реалізують на території України, а також вартість такої продукції, яка, до речі, як виявляється, знаходиться у вільному продажі.
    000-159-1.png
    Виникає питання: яким чином цей товар може бути предметом контрабанди, якщо ще в 2012 році масштабні зміни до законодавства декриміналізували товарну контрабанду?! Навіть якщо віднести його до отруйної речовини, що саме по собі є абсурдним, враховуючи наявність повної інформації із всілякими сертифікатами виробника на відкритих ресурсах мережі, кваліфікуючою ознакою контрабанди є приховування від митного контролю або переміщення поза митним контролем, а як нам повідомили надійні джерела, жодних ознак приховування чи переміщення товару поза митним контролем у даному випадку не було.
    Селяни переміщували агропрепарат відкрито у салонах автівок для власних потреб садівництва та городництва у загальній кількості аж 9 каністр вагою не більше 10 кг. Як вказано на сайтах виробників, вартість 5-ти літрової каністри цієї речовини в Україні становить близько 1300 грн. А 10-літрової – не більше 2600 грн. при тому, що в цю суму вже входять суми податків, які підлягали б сплаті при розмитненні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости