ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи варто вірити циганським гадалкам...? (ВІДЕО, ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    529 переглядів
    Що для звичайної людини гріх і злочин, для циган звичний спосіб заробляти гроші

    Циганське ворожіння – це цілий спектакль, який розігрують перед «жертвою» представниці ромської національності. Мета – виманити гроші або коштовності, придушивши при цьому вашу свідомість і відключивши логіку. Так було завжди, і що може розповісти знає віщунка.



    Сценарій циганського ритуалу


    Те що для звичайної людини гріх і злочин, для цигана звичайний уклад життя і спосіб заробити гроші. Навіть існує притча, чому цієї національності дозволено хитрувати і красти.

    Кажуть, коли Ісуса Христа розіп’яли на хресті, циганча зміг вкрасти один цвях, яким римляни хотіли пробити серце Спасителя. Завдяки цьому він помер своєю смертю і зміг потім воскреснути. В подяку за це, нібито циганам і була дарована можливість хитрувати і красти.

    З-за кочового способу життя людей цієї національності не мали можливості займатися сільським господарством, отже, їжу вони повинні були здобувати іншим шляхом. Завдяки колоритній зовнішності, доброму знанню людської психології і володінню правилами гіпнозу, циганки прославилися як хороші ворожки.


    Крім цього, вони вміли чудово співати і танцювати, але це приносило набагато менше прибутку. У будь-якому місті, селищі або селі завжди знайдеться людина, яка захоче дізнатися свою долю за «невелику» винагороду.


    b.jpg


    Сучасні «ворожіння»


    Тепер це ритуал доведений до досконалості і такі циганські ворожіння, інколи закінчуються дуже плачевно для людини, що попався на шляху табору. Як це відбувається? Зазвичай люди цієї національності промишляють в людних місцях, на ринках, вокзалах і в метро.

    До «жертві» підходить ворожка і починає швидко щось говорити, в певні моменти вона доторкається до людини, не припиняючи при цьому тараторити. Процес обдурювання поділено на 3 етапи. Перший – заволодіти увагою людини.

    Для цього можуть використовуватися банальні фрази: давай погадаю; якщо не послухаєш, то пошкодуєш; твоїм рідним загрожує небезпека. Якщо шахрайці відомо ім’я, то вона обов’язково його вимовить, як би підтверджуючи цим свої здібності ясновидіння.


    b2_0.jpg


    Увага привернута, пора переходити на другий етап – введення в ступор. Якщо «жертва» зреагувала і проявила інтерес, на неї обрушується неконтрольований потік інформації. Мозок намагається переробити його, але це фізично неможливо з-за правильно підібраною швидкості мови і набору незв’язних слів. Людина просто впадає в транс, піддається гіпнозу.

    3 етап – програмування. Не припиняючи говорити, циганка в певні моменти торкається рукою введеного в транс людини, промовляючи певні команди. Мозок вже не сприймає загальний потік слів, але те, що говориться при торканні, відкладається чітко. Надходять команди віддати всі заощадження і забути обличчя віщунки. Справу зроблено, можна йти.

    Прокинувшись після трансу, людина ще довго буде приходити в себе і згадувати, що було. Такі циганські гадання на кохання та зняття пристріту зазвичай закінчуються душевною травмою і порожніми кишенями.


    чи Завжди так було?


    Якщо б так було завжди, то люди навряд чи досі вірили б у ворожіння циган. В історії збереглося чимало фактів, які підтверджують ясновидці навички цього мандруючого народу. Кажуть ці знання вони придбали у Візантії.

    З найбільш відомих людей підтвердити правдивість циган змогли б А.С. Пушкин, йому віщунка наворожила смерть від «білого» людини. Відомо, послугами ворожок користувалася і мати Леніна.

    Остання зверталася за допомогою з приводу сина Олександра, на що їй було дано відповідь: першого не врятуєш, зате другий стане правителем і все у нього вийде, правда, смерть буде важкою. Так воно і вийшло. Не раз зверталися до циган та інші відомі особистості і правителі.

    У минулому, в селах, біля яких зупинявся табір, люди збиралися групками і йшли ворожити. Зазвичай цією справою займалися старі, мудрі представниці цього народу. За своє ясновидіння вони брали не тільки гроші і продукти, могли дати слушну пораду і за добру справу або допомога їм.


    Способів ворожіння було кілька:

    • на гральних картах;
    • на ножах;
    • за допомогою карт Таро;
    • на бобах;
    • на голках;
    • по руці.



    Популярні ворожіння


    найпоширенішими вважаються хіромантія (ворожіння на руці) і вивчення розкладок карт. Найбільш серйозним і точним буде передбачення дане картами Таро. Це така спеціальна колода, що складається з 78 картинок: 22 старших аркана і 56 молодших.

    У потомствених ворожок колода передавалася з покоління в покоління, чим старіше «інструмент», тим вище точність прогнозів. Зберігати її належало в окремому місці, обернутої в тканину, щоб карти не втрачали своєї сили. На кожній карті є своя картинка. При розкладі має значення не тільки якась карта випала, але і в якому становищі і які її оточують сусіди.

    Циганське ворожіння на картах гральних передбачає використання колоди, що складається з 36 звичайних карт, які застосовують для розкладання пасьянсів і гри в «дурня». Існує кілька розкладів.

    Одні допоможуть знайти відповідь на чітко поставлене запитання, інші розкажуть про найближчому майбутньому, треті про почуття партнера. Тлумачення проводиться в залежності від розташування картинок і поєднання карт. Роль грають і масті, вони допомагають визначити, до якої сфери діяльності будуть ставитися події.

    Хіромантія розповість про те, що буде і що могло бути з людиною, якби не певні події. Кожна лінія має свою назву. Її товщина, наявність розривів і рисок, має особливе значення. Ну а розшифровка їх це, як карта зоряного неба, якщо не знаєш, де і що знаходиться, то навряд чи зрозумієш.


    Вірити чи ні?


    Вірити чи ні передрікання циган, кожен вирішує індивідуально. Слід пам’ятати одне, добра ворожка в метро або на вокзалі стояти не буде. Потрапити до них можна тільки за протекцією. Отримати реальне циганське ворожіння на картах буде складно, найчастіше відповідь вони дають саме тим, хто реально потребує допомоги.

    На звичайних шахрайок уваги можна не звертати, якщо і наговорять слідом, так це від злості, що «видобуток» пішла. Помічено, що цигани обирають людей навіюваних і слабовольних. Чоловік, який виявив агресію або активність, перестає їх цікавити.


    b3_0.jpg


    Так що, проявивши трохи ініціативи, можна позбавити себе від багатьох проблем і поставити шарлатанів на місце. Вважається, що часто гадаючи, людина прогадує своє майбутнє.

    Не випробовуйте свою долю, не йдіть на поводу у «провісників». Пам’ятайте – ви куєте своє щастя і ніякі «пророцтва» не зможуть наблизити вас до мети. А ось спустошити гаманець і зіпсувати нерви – легко і просто! Але чи потрібно вам це?


    Нагадаємо, афонські старці зробили сенсаційне пророцтво щодо найближчого майбутнього України... Читайте коли помруть Янукович, Путін і Лукашенко...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору