ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці стають в чергу за угорськими паспортами... Так наші краяни піднімають свій рівень життя!

    17 квітня 2024 середа
    127 переглядів
    Закарпатці можуть у спрощеній формі отримувати угорське громадянство

    Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень в інтерв'ю зазначив, що законодавством Угорщини (Законом «Про громадянство» від 1993 року) закріплено, що угорці, які проживають в інших державах, можуть у спрощеній формі отримувати угорське громадянство.

    Закон про громадянство Угорщини заснований на принципах права крові і купується на підставі угорських коренів одного з батьків. І як зазначив пан Посол, Угорщина і надалі продовжить давати громадянство жителям Закарпаття, які можуть довести своє угорське походження. Однак це зовсім не потрібно розцінювати, як крок проти України.

    Слід зазначити, що територія Закарпатської України раніше була Австро-Угорської землею. А чимало закарпатців, які тут споконвіку проживають, є корінними за походженням угорцями.

    Раніше в своїх публікаціях MyHungary.Net приводив заяву Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, який з приватним візитом відвідав Закарпатську область в січні 2015 року. Політик зазначив, що незабаром практика подвійного громадянства в Україні буде припинена, а також пообіцяв застосувати санкції до всіх тих, хто має по два і більше паспорта.

    Пан Посол висловив свою думку в питанні позбавлення подвійного громадянства: «... в українському уряді багато хто має подвійне і потрійне громадянство. Олігарх Ігор Коломойський взагалі відкрито заявив про своє потрійне громадянство. А скільки експертів з Грузії працює в українському уряді? Ви впевнені, що вони відмовилися від свого попереднього громадянства? В такому випадку потрібно спочатку анулювати інші громадянства українських високопосадовців і політиків, а потім уже висувати претензії звичайним громадянам».

    Ерно Кешкень прокоментував затяжну відсутність українського посла в Угорщині як поганий знак, звернув увагу на проблему відсутності політичних візитів в Будапешт з боку України.

    Слід зазначити, що Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 24 лютого 2016 року в рамках офіційного візиту відвідав Угорщину з одноденним робочим візитом. Сторони приділили особливу увагу поглибленню двостороннього співробітництва, в тому числі в рамках міжнародних організацій, графік політичних контактів між країнами.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Інформація про "пересічку" для закарпатців - власників авто з іноземною реєстрацією

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору