ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський обранець переймав досвід у Німеччині з реалізації енергоефективних проектів (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    83 переглядів
    Закарпаття - Німеччина.Розвиток енергетики сьогодні дуже стрімкий і різнобічний.

    Розвиток енергетики у сучасному світі дуже стрімкий і різнобічний. Аби розуміти основні тренди, інновації, проблеми та шляхи їх вирішення, наші співвітчизники дедалі активніше беруть участь у різних освітніх програмах та поїздках за кордоном.

    Так, нещодавно депутат Закарпатської обласної ради, член комісії з питань екології та використання природних ресурсів Андрій Шекета, разом з іншими експертами в енергетичній галузі України та представниками місцевого самоврядування відвідав Німеччину. Освітня програма організована представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні і мала на меті обмін досвідом з представниками політичних, наукових та бізнесових кіл, що працюють в галузі енергетики.
    Як зазначив крайовий парламентар, основна увага приділялася розвитку альтернативної енергетики з вітру, сонця та біомаси, яка стрімко розвивається в Німеччині і до 2050 року має зайняти 80% всієї енергетики країни. «Адже розвиток такої енергетики, це не тільки економічна вигода, а й зменшення шкідливих викидів в атмосферу, покращення екологічної ситуації, виконання завдань які поставлені перед світом Паризькою кліматичною конференцією, що зафіксовано у відповідній угоді», - зазначив Андрій Андрійович.
    Він також розповів, що зустрічі в місті Бремен, зокрема в Бременському відділенні інституту технологій виробництва та прикладного дослідження матеріалів імені Фраунгофера (IFAM), Товаристві сприяння економічному розвитку, на підприємстві, що виробляє вітрову енергетику, з політиками муніципального рівня, вказують на те, з якою увагою німці відносяться, як до глобальних енергетичних рішень, наприклад транспортування електроенергії з північної частини країни, де вона виробляється на вітрових парках, до промислового Півдня, так і до локальних питань термоізоляції будинків, генерування «зеленої енергії» приватними домогосподарствами і т.д.
    «Зустрічі, що відбувалися в місті Берліні, стосувалися, як локальних питань електро- та тепло забезпечення, так і глобальних питань змін клімату, вуглецевих викидів, прогнозування розвитку Німецької енергетики в наступних десятиліттях, у способи уникнення можливих проблем, - поінформував народний обранець. - Окремої уваги заслуговують ідеї, які висловив «батько» німецької альтернативної енергетики, Президент Energy Watch Group Ганс-Йозиф Фель. Саме він запевняв, що тільки відновлювальна енергетика зробить Європу енергонезалежною, зменшить кількість «кліматичних біженців», відновлення деградованих земель для вирощування енергетичних культур, що в свою чергу матиме позитивний ефект для очищення атмосфери, а не просто зменшення викидів».
    Також слушною була думка про те, що при покращенні екологічної ситуації - людство менше витрачатиме коштів на охорону здоров’я. Окрема увага, на зустрічі в аналітичному центрі Agora Energiewende була приділена тема відходу від атомної енергетики, який почався після аварії на Фукусімській АЕС, використання існуючих запасів бурого та кам’яного вугілля, використання електроенергії промисловістю в той час, коли вона дешевша, і є розвиток «розумних мереж».
    На зустрічах в урядових установах, включаючи службу торгівлі викидами та Міністерство економіки й енергетики ФРН, окрім загальних питань розвитку енергетики, йшлося також про роботу «вуглецевого ринку», який з 2017 року також повинен запрацювати в Україні.
    «Взагалі, що стосується України, то опираючись на передовий німецький досвід, мусимо розвивати відновлювальну енергетику, - підсумовує Андрій Шекета, - при чому в різних напрямках, для забезпечення безперебійного постачання, з системою акумулювання та компенсації. Реалізовувати енергоефективні проекти на всіх рівнях, від індивідуального до державного, впроваджувати заходи з енергоаудиту, ставати енергонезалежними, в тому числі і в регіональному розумінні, поступово відмовлятися від системи субсидій на газ, так як вони не вирішують проблем тепло забезпечення, а тільки відтерміновують їх».
    Прес-служба Закарпатської облради


    ЧИТАЙТЕ також: Прості шляхи Закарпаття до енергоефективності (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору