ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Для освітян Мукачева провели тренінг із виготовлення ...сонячних колекторів!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    Мукачівських вчителів знайомлять з будовою сонячного колектору.

    Учителі природничо-математичного циклу шкіл Мукачева відвідали Центр альтернативних та відновлювальних джерел енергії для участі в тренінгу з виготовлення сонячних колекторів.

    Організатори тренінгу - виконавці проекту «YES: Юні спеціалісти з енергозбереження ЗА економію енергії у школах прикордонних територій».
    Майстерня з виготовлення сонячних колекторів діє на базі Часлівецького будинку культури і створена в рамках проекту «САНРАЙЗ – Стале використання природних ресурсів малими підприємствами».
    Під час тренінгу вчителі ознайомилися з принципом дії сонячних колекторів, можливостями та особливостями застосування цих пристроїв для соціальних установ, малого бізнесу та приватних помешкань та, що важливо, з процесом їх виготовлення власними силами.
    Тренер Ярослав Пацарнюк розповів про етапи виготовлення сонячних колекторів, продемонстрував обладнання та інструменти, що використовуються для виготовлення колекторів, та відповів на запитання вчителів щодо вибору використаних матеріалів, кріплення елементів, а також щодо орієнтовної вартості матеріалів.
    Тренінг було організовано і проведено для того, щоб учителі могли не тільки теоретично навчати, а й практично демонструвати дітям переваги і реальні характеристики альтернативних джерел енергії, у цьому випадку сонячних колекторів для підігріву води. Такі знання і навички стають дедалі актуальнішими, особливо в сучасній ситуації, коли зростає потреба зменшення залежності від традиційних джерел енергії з одночасним вирішенням питань комфортних умов для життя і навчання.
    Обидва проекти транскордонного співробітництва («YES: Юні спеціалісти з енергозбереження ЗА економію енергії у школах прикордонних територій» та «САНРАЙЗ – Стале використання природних ресурсів малими підприємствами») упроваджувалися в рамках програми Транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна ЄІСП на 2007-2013 рр. за співфінансування Європейського Союзу, повідомили у Мукачівському міському управлінні освіти.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору