ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Польський телеканал показав скандальний антиукраїнський фільм про Майдан

    16 квітня 2024 вівторок
    70 переглядів
    Недружній жест польського телеканалу" TVN24 "

    Посольство України висловило своє розчарування з цього приводу.
    Польський телеканал "TVN24" у неділю, 21 лютого, показав скандальний антиукраїнський фільм Поля Морейри "Україна: Маски революції". Показ фільму телеканал "приурочив" до другої річниці Майдану.
    Посольство України в Польщі з цього приводу оприлюднило заяву, в якій повідомило, що "розчароване недружнім жестом польського телеканалу" TVN24 "" і звинуватило в неповазі до мільйонів українців.


    "Хочемо звернутися до всіх глядачів телеканалу" TVN24 ", введеним цим фільмом в оману. Два роки тому українці на Майдані пішли під кулі, захищаючи європейські цінності, честь і гідність народу, право вибирати своє європейське майбутнє. І сьогодні вони продовжують жертвувати життям, щоб утвердити незалежність України і зупинити імперські апетити російського агресора, які загрожують демократичному світу, в тому числі Польщі ", - йдеться в заяві.
    Разом з тим посольство України очікує від TVN24 пояснення, чому був обраний для показу "цей брехливий витвір проросійської пропаганди, який ображає пам'ять про Героїв Революції Гідності".


    "Просимо також в подальшому проявляти обачність і не підігрувати тим силам, які виступають не тільки проти європейської України, а й проти європейської Польщі і дружніх українсько-польських відносин", - відзначили в українському посольстві.


    Нагадаємо, першим цей фільм показав французький телеканал Canal +, незважаючи на прохання українського посольства у Франції не робити цього.
    У посольстві відзначали, що цей фільм дає глядачеві помилкове уявлення про ситуацію в Україні, а його автор "використовує примітивні методи журналістської маніпуляції, в тому числі звернення з коментарями респондентів, спотвореними в перекладі, і сфабрикованими фактами". "
    У листі українських дипломатів керівництву Canal + сказано, що спроби пояснити події в Україні як операцію, яка фінансується Сполученими Штатами, це "неповага до наших співгромадян та убитих в центрі Києва під час захисту демократичних прагнень своєї країни".


    Читайте також: Імена героїв навіки закарбуються у новітній історії нашої держави, а їхні хоробрість і жертовність – уже увічнені в численних документальних та художніх творах.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору