ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Курс валют на 17 лютого (+ новини економіки)

    28 березня 2024 четвер
    42 переглядів
    Курс валют 17.02.2016

    Українські трудові мігранти переказали в Україну $2,771 млрд. у 2014 році, але при цьому рівень заощаджень, які вони зберігають за кордоном, перевищує обсяг переказів і становить майже $4 млрд.

    Такі дані були отримані в рамках проекту «Дослідження та діалог щодо політики у сфері міграції і грошових переказів в Україні», оприлюдненому у вівторок в Києві.

    Результати свідчать, що мігранти віддають перевагу неофіційним каналам переказу коштів (53%), привозячи гроші особисто або передаючи через посередників.

    Автори проекту відзначають, що в Україні більше поширена внутрішня міграція з метою працевлаштування, ніж зовнішня короткострокова та довгострокова трудова міграція. Кількість поточних внутрішніх мігрантів становить 1,643 млн. За кордон на роботу виїхали близько 688 тисяч українців.

    У 2014 році Росія залишилася основною країною призначення українських трудових мігрантів (30%). Іншими важливими країнами були Польща (21%), Чехія (15%) та Італія (11%). При цьому 60% трудових мігрантів висловили намір повернутися в Україну.

    Дослідження підтвердило, що трудові мігранти зацікавлені інвестувати в інфраструктурні проекти в Україні (22%), туризм (21%), роздрібна торгівля (21%), виробництво (15%), сільське господарство (11%).

    За результатами автори дослідження пропонують створити державний орган з питань міграції/діаспори, а також міжвідомчу координаційну структуру у сфері міграції, розробити Національний план дій у сфері міграції і розвитку, де відображатиметься вплив міграції на економічний розвиток країни.

    Пропонується розглянути можливість податкових пільг та кредитних субсидій для інвестицій у бізнес і проекти розвитку, що приваблюють мігрантів та їхні перекази в Україну.

    Нагадаємо: опитування тривало впродовж 2014 – 2015 років. Методологія передбачала три етапи: загальнонаціональне репрезентативне кількісне опитування 20951 домогосподарств в Україні, соціально-економічне опитування 1890 довгострокових трудових мігрантів у пунктах перетину кордону України і фокус-групові дискусії в Україні та в трьох вибраних країнах призначення (Канада, Італія, РФ). Дослідження було профінансоване урядом Канади і проведено Міжнародною організацією з міграції (МОМ).


    kurs_17_0.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору