ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Всі останні подробиці щодо ситуації в Нижніх Воротах, де активістами заблоковано російські фури (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    130 переглядів
    Організатори мирної блокади фур на Закарпатті оприлюднили свої вимоги

    Активісти перекрили трасу в Закарпатській області і не пропускають на територію України вантажівки з російськими номерами. Подробиці про акцію в ефірі радіостанції Голос Столиці повідомила спецкор Катерина Ірха.

    У Закарпатській області активісти заблокували близько 50 фур з російськими номерами. Вантажівки не пропускають на територію України.


    У той же час в Міністерстві інфраструктури заявили, що не мають повноважень для втручання в ситуацію з блокуванням вантажівок у Волинській та Закарпатській областях. Про це повідомила заступник голови Мінінфраструктури Оксана Рейтер. За її словами, з формальної точки зору перекриття дороги є правопорушенням, але міністерство не може відреагувати на ситуацію.


    Про те, що відбувається в даний час на Закарпатті, в ефірі радіостанції Голос Столиці розповіла спеціальний кореспондент з Ужгорода Катерина Ірха.


    Активісти все ще блокують авто з російськими номерами?


    — Акція триває. Закінчилася прес-конференція активістів, які були ініціаторами акції, — це колишні учасники АТО, представники бойових батальйонів «Азов», «Донбас», «Карпатська Січ». З'явилася і реакція влади, була заява губернатора Геннадія Москаля. Активісти зустрілися з керівниками СБУ, Нацполіціі, з представниками ОДА та зажадали підтримати ініціативу заборони в'їзду російських фур на територію України. Час для реакції влади активісти відвели до 18:00. У той же час Москаль заявив, що підтримує цю акцію, тому що російська сторона не пропускає українські фури на свою територію. Сам Москаль є нев'їзним на територію Російської Федерації. Губернатор пообіцяв підготувати відповідні звернення до вищого керівництва країни, щоб і держава прийняла рішення про заборону в'їзду в Україну російських фур. Що стосується правової оцінки ситуації, то її дало головне управління Національної поліції в Закарпатській області. З'явилася заява про те, що порушень переїзду по трасі через блокування немає. Справа в тому, що активісти зупиняють виключно фури з російськими номерами, всі інші безперешкодно долають цю ділянку дороги. Активісти повідомили, що ініціативу підтримують ще п'ять регіонів України: Волинь, Львівська область, Івано-Франківська, Дніпропетровська та Чернівецька області. Якщо Львів підтримає ініціативу, то блокпости на Закарпатті розпустять, а активісти поїдуть підтримувати львів'ян. Якщо Львів не пропустить фури, то на Закарпаття вони не потраплять.


    Як ставляться звичайні громадяни до блокади?


    — Місцеві жителі приносили теплу їжу активістам, при цьому правоохоронці стверджують, що ніяких заяв з приводу будь-яких порушень не надходило. Протестних настроїв також не спостерігається з цього приводу. У селища Нижні Ворота знаходиться стаціонарний пункт поліції. Спершу активісти базувалися в семи кілометрах від блокпоста, але потім поліція звернулася з проханням передислокуватися, так як активісти стояли на неосвітленій ділянці траси Київ — Чоп, що було небезпечно. І активісти перемістилися ближче до блокпосту. Це як раз на межі Закарпаття і Львівщини. Вчора за перші дві години блокування розгорнули 30 фур, вночі 12, але зараз потік фур набагато зменшився. Самі водії передають один одному, що в цьому напрямку сенсу їхати немає.


    Ця блокада здійснюється під контролем правоохоронців?


    — Ні. Вони поруч територіально, але правоохоронці не втручаються, не перешкоджають, абсолютно ніякого відношення не мають до цієї акції. Вони стверджують, що ніяких вказівок з приводу реакції на ситуацію не отримували, але якщо будуть звернення від громадян, то, звичайно, відреагують. Активісти не перевіряють документи, вони просто зупиняють фури з номерними знаками Російської Федерації. Потім відбувається однаковий діалог на тему, що це не акція, спрямована проти конкретного водія або перевізника, а акція з приводу демонстрації ставлення до Росії. Вчора вночі жодної конфліктної ситуації не виникло. Фури доїжджають до місця, де можна розвернутися, і направляються в зворотному напрямку.



    Організатори мирної блокади фур на Закарпатті оприлюднили свої вимоги



    Основна мета – достукатися до нашого керівництва, яке знаходиться на вулиці Банковій, в Києві.

    "Ми мирно зупиняємо вантажівки із номерами Російської Федерації. Нормально з ними спілкуємося. Претензій ми ніяких до них не маємо. Про це так само ми так само наголошуємо" – заявив Тарас Деяк.


    "Правий сектор"долучився до блокади російських фур на Закарпатті.

    Ініціатитори блокади вимагають від української влади прийняти рішення щодо заборони торгової діяльності агресора на території України. Час дали до 15 лютого. Відповідна заява з вимогою з'явилась на сайті "Правого сектора".

    Даємо час до вечора понеділка, 15 лютого, на законодавчому рівні ухвалити рішення щодо заборони торгової діяльності Росії на території України,
    — йдеться у зверненні до уряду та Ради.

    У ПС наголошують, що якщо вимоги не будуть виконані, то активісти розпочнуть всеукраїнську блокаду трас.


    "З вчорашнього вечора організація учасників бойових дій спільно з організацією карпатська січ та "Правим сектором" організували блокаду російських вантажівок на території Закарпаття біля села Нижні Ворота. На даний момент є блокування взагалі всієї траси водіями для створення провокацій. "Правий сектор" виступає як допомога вище згадами організаціях. Бо ми ще займаємось визволенням наших побратимів з в’язниці. Бо їх незаконно утримують – тому долучилися до цієї акції", — повідомив у прямому ефірі 24 каналу в.о. заступника командира ДУК "Правий сектор" з позивним "Мирний".




    Як ми вже повідомляли, Ситуація на блокпості в Нижніх Воротах напружена "до межі"... на Джипах підтягуються тітушки, починаються провокації (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости