ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Двоє іноземців, яких підозрюють у педофілії в Івано-Франковську, вже покинули територію України

    29 березня 2024 п'ятниця
    60 переглядів
    Звинуватили поліцію й висловили ультиматум арабській общині Франківська

    9 лютого в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

    Одне із питань порядку денного стосувалося справи щодо статевих зносин з неповнолітними, до якої причетні студенти-іноземці ІФНМУ.

    Заступник начальника слідчого управління ГУ поліції в Івано-Франківській області Олександр Бойчук зазначив, що слідство триває і ведуться пошуки інших підозрюваних у цій справі. Однак, за результатами слідчих дій є інформація, що двоє студентів, вихідців з Іраку, яким теж мали висловити підозру, вже покинули територію України.

    Нагадаємо, двом студентам-іноземцям Івано-Франківського національного медичного університету оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 155 (Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості) та ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України. За вказані кримінальні правопорушення передбачено кримінальну відповідальність у вигляді ув’язнення на строк від п’яти до п’ятнадцяти років.

    14 січня в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід для студента медичного університету, громадянина Йорданії, якого обвинувачують у зґвалтуванні неповнолітньої мешканки Івано-Франківська. Громадянин Йорданії Абдел-Вахаб Іяд Нассер Салем, 1993 р. н., чекатиме вироку під вартою. Суд на закритому засіданні обрав для обвинуваченого запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО протягом 60 днів – до 12 березня. Того ж дня в суді призначили аналогічний запобіжний захід для іншого студента з Йорданії – 23-річного Шрейма Джафара Махді Мохамада.
    Читайте також: Нові подробиці у справі згвалтування 2-х неповнолітніх дівчат групою арабських студентів (ВІДЕО)

    29 січня в міському Апеляційному суді відбулось слухання стосовно зміни запобіжного заходу у справі студентів з Йорданії.

    Після розгляду справи суддівська колегія постановила залишити апеляцію без задоволення, тим самим залишивши в силі попереднє рішення міського суду, а саме утримання під вартою терміном на 60 діб.

    Як повідомлялося, у грудні минулого року в Івано-Франківську студентів-іноземців звинуватили у розбещенні неповнолітніх дівчат. Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві вибачився за своїх одноплеменців, причетних до скандалу із розбещенням і зґвалтуванням неповнолітніх франківчанок. До цього франківська поліція повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно.

    Історія викликала значний суспільний резонанс: громадські активісти звинувачували поліцію у бездіяльності й висловили ультиматум арабській общині Франківська.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору