ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Генпрокуратура хоче "крові" півсотні наших земляків!

    18 квітня 2024 четвер
    39 переглядів
    Прокуратура Закарпатської області повідомляє...

    ГПУ дала доручення прокуратурі Закарпатської області викликати для здачі зразків крові 52 мешканців Закарпаття у рамках кримінального провадження щодо подій 11 липня 2015 року у Мукачево (перестрілка між бійцями Правого сектору, правоохоронцями та місцевими жителями).

    Про це розповів начальник слідчого відділу прокуратури Закарпатської області Іван Бітлян.

    Слідчий спростував чутки про те, що повістки отримали більше 150 осіб — мешканців Закарпатської області. Сьогодні слідчими обласної прокуратури для отримання відповідних постанов та роз'яснення прав та обов'язків викликали п'ятьох осіб із 52.

    Окрім того, біля прокуратури Закарпатської області зібралися близько 50 активістів, невдоволених тим, що фігурантів справи щодо мукачівських подій викликали на той же час, на який було призначено засідання Ужгородського міськрайонного суду у справі про бійку на курорті Драгобрат у Карпатах. Нагадаємо, що в обох випадках до інцидентів мають відношення бійці Правого Сектору.

    Нагадаємо, 11 липня 2015 року у м. Мукачево сталася стрілянина між бійцями Правого Сектору, правоохоронцями та місцевими жителями. Тоді за вказівкою Генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області до ЄРДР було внесено відомості про кримінальні правопорушення за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 258 КК України — терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, що призвели до загибелі людини та ст. 255 КК України — створення злочинної організації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору