ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Очевидець аварії зі швидкої у Харкові: Відчув себе, як у фільмі 5D (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    40 переглядів
    На відео видно момент смертельного зіткнення

    У мережі з'явилося відео з відеореєстратора водія, який став очевидцем серйозного ДТП у Харкові за участю швидкої допомоги та автобуса.



    У вівторок в ДТП загинули троє харків'ян, за життя двох медики продовжують боротьбу.


    Про аварію, яка поставила на вуха весь Харків, городяни все ще продовжують пліткувати: бабусі в маршрутках смакують подробиці трагедії, а користувачі соцмереж ніяк не можуть розібратися, хто загинув, а кому вдалося вижити. У вівторок вдень швидка допомога везла маму з 4-річним малюком, жителів області, після обстеження з однієї лікарні в іншу. Несподівано карета медиків опинилася на смузі зустрічного руху, по якій якраз їхав маршрутний автобус.


    - За попередньою інформацією, водій автомобіля швидкої допомоги виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автобусом, - розповідає В'ячеслав Лобас, слідчий відділу розслідування ДТП. - В результаті аварії постраждали 14 осіб. Водій швидкої і медсестра загинули на місці, 9 людей та водій автобуса і дві людини зі швидкої були доставлені в лікарню.


    Малюк і мама отримали при зіткненні автомобілів важкі травми - починаючи від черепно-мозкової, закінчуючи закритою травмою черевної порожнини, у обох переломи ребер, розповіла віце-мер Світлана Горбунова-Рубан. Дитина загинула в той же вечір на операційному столі, стан 23-річної жінки вкрай тяжкий, вона перебуває в реанімації.


    - Дитину оперували в лікарні №18 найкращі лікарі Харкова - дитячий нейрохірург, головний реаніматолог і головний хірург Харкова, в тому числі відомий дитячий хірург, професор Юрій Пащенко. На жаль, незважаючи на всі зусилля, які доклали медики, щоб врятувати життя дитини, він помер, - констатували в міськраді.


    Після аварії на лікарняних ліжках опинилися ще три людини - двоє пасажирів маршрутки та фельдшер швидкої. 56-річний лікар у важкому стані, на сайті міської ради навіть з'являлася інформація, що він помер, однак вранці в середу її спростували - чоловік живий.


    - У дорожньо-транспортній пригоді постраждали 8 осіб, які перебували в маршрутці. Всі ці люди звернулися за допомогою в нашу міську лікарню швидкої невідкладної допомоги - три жінки, четверо чоловіків і одна дитина. Амбулаторно надана допомога шістьом, дитину госпіталізували, щоб за ним трошки поспостерігати в нейрохірургії, і одну людину в щелепно-лицьове відділення, бо у нього є наскрізна рана на обличчі. Всі почуваються задовільно, ніяких особливостей у цих пацієнтів немає, - розповіла на брифінгу віце-мер. - Інформація про смерть фельдшера, розміщена на сайті міськради, не відповідає дійсності. Вона була отримана нами з обласного управління охорони здоров'я. З'ясувалося, що це була помилкова інформація.


    На відео з реєстратора, яке просочилося в соцмережі, видно момент зіткнення: швидка без мигалок проноситься перед автомобілем, за нею слідують патрульні, несподівано карета лікарів на зустрічній, видно спалах, поліцейські вибігають з машини, кидаючись у бік розбитих автомобілів, ошелешені пасажири автобуса виходять на вулицю.


    - Нас врятувало те, що 204 - великий і важкий автобус. Маршруткою назвати умовно з натяжкою, - пише в соцмережі чоловік, який на момент ДТП був в автобусі. - Я розмовляв з сином, сидів я в 4 ряду. Людей було не дуже багато - в основному всі сиділи. Повернули після Індустріальної, їдемо - як на мене, звичайна дорога. Назустріч вервечка легковиків. Рядком. І раптом швидка вискакує з ряду і пішла на обгін. Все це я бачу! Це як 3D. Фільм-реаліті. По мені, так аж 5D. Це долі секунд миті. Пронеслося. Куди вона? Не мине само. Підсвідомо подумалося - це все! Знову частки секунди. Наближається і ... удар. Бризок стекл. І зупинка. Різка. Гнітюча.


    За словами чоловіка, водій автобуса після зіткнення виліз зі свого місця і аварійно відкрив двері, щоб випустити пасажирів.


    - Коли вийшов, люди з автобуса стоять на узбіччі. До нас ніхто не підійшов, ніхто не запитав як ви. Дорогу оточили. І тиша. Тільки виття сирен іноді. - Згадує очевидець, - Начебто живий. Вдарився об переднє крісло. Поки ось вдома відлежуватися.


    ОФІЦІЙНО


    "Головне питання - причини смерті водія швидкої"

    Поставити крапку в причинах і обставинах смертельної ДТП належить правоохоронцям. За фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 -порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами - Кримінального кодексу України.


    - На даний момент у справі призначено низку експертиз - транспортно-трасологічна, технічного стану транспортних засобів, а також судово-медичні експертизи для визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень. Основне питання - з'ясування причини смерті водія автомобіля швидкої допомоги, - каже слідчий відділу розслідування ДТП В'ячеслав Лобас. - На даний момент причина зміни руху не встановлена. На місце виїжджали слідчо-оперативна група, був проведений огляд, складена схема, протокол, вилучено особисті речі потерпілих і транспортні засоби.


    На ролику видно, що машина очевидця події їхала за каретою швидкої допомоги, коли та виїхала на зустрічну смугу і влетіла в автобус.

    Увага, у відео присутня ненормативна лексика!


    На відео видно момент смертельного зіткнення



    Нагадаємо, біля угорсько-українського кордону, контрабандист на крутій авто, "забитій" сигаретами, тікаючи від погоні потрапив у жахливе ДТП (ВІДЕО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору