ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скасування віз: все одно доведеться возити документи з собою (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    74 переглядів
    Заява про скасування шенгенських віз по більшій мірі популізм

    Про це в ефірі телеканалу "Соціальна країна", відповідаючи на запитання, розповів голова Інституту публічної політики консалтингу Сергій Биков.



    Після скасування шенгенських віз українцям все одно доведеться доводити європейським поліцейським і прикордонникам, що вони поїдуть з країни, інакше можуть бути депортовані.


    За словами експерта, безліч туристів з України відразу ж зіткнуться з безліччю питань, проблем і, можливо, навіть з депортацією в країнах Євросоюзу.


    "Оскільки безвізовий режим передбачає, що не треба подавати документи в консульство, але їх все одно необхідно везти з собою і на вимогу будь-якого поліцейського, прикордонника, співробітника міграційної служби пред'явити повний пакет документів", - заявив Биков.


    Він пояснив, що всі документи, які треба було подавати в консульство для відкриття візи, тепер доведеться возити з собою.


    "У цей пакет необхідних документів входить мета візиту, оплачене проживання, коли ця людина залишить країну, інформація про квитки, інформація про фінансово-матеріальний стан - це все необхідно, щоб кожна людина, у якого немає шенгенської візи в паспорті, возив все це з собою. Щоб він міг довести, що він з цієї країни виїде", - попередив політолог.


    Фахівець відзначив, що процедуру отримання шенгену ніхто не відміняв, тому можна отримати візу і не возити з собою стопку документів.


    "Необхідно відзначити, що процедура скасування шенгенської візи не передбачена. Якщо у людини є шенгенська віза, і він її отримує, то йому не буде потреби возити з собою весь цей перелік необхідних документів, і він може спокійно з нею подорожувати", - порадив експерт.


    "Напевно, єдиний і істотний плюс - це спрощення переходу кордону. Але заява про скасування шенгенських віз по більшій мірі популізм", - додав він.


    Читайте також: Порошенко прогнозує безвізовий режим з ЄС вже з середини року

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору