ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Життя 4 - місячної закарпатки Катерини врятували чеські лікарі

    20 квітня 2024 субота
    80 переглядів
    Операція коштувала близько 12 960 євро

    Лікарі Факультетської лікарні міста Брно врятували життя 4 - місячної українки Катерини з вродженою аномалією розвитку стравоходу - він був недорозвинений. Лікарі замінили його шлунком маляти.

    Батьки Михайло і Маріанна Петровці дізналися про захворювання, що поставило під загрозу життя нащадка, лише після його народження. В Україні лікарі не зуміли допомогти дитині. У Чехії дані операції раніше проводилися в Празі і Брно, потреба в них виникала приблизно раз на два роки. Перше втручання такого роду в країні було здійснено ще в 1950-ті р.
    Пацієнтка Катруся родом з Іршави, Закарпаття. День за днем ​​стаючи свідками того, як донька задихається і страждає, батьки перебували в страху, чи доживе вона взагалі до першого свого дня народження.

    Зважувався українцями також варіант проведення операції в Будапешті або в Німеччині, проте ціни в німецьких клініках виявилися захмарними. Становище сім'ї було досить складним, коштів на операцію за кордоном не було, допомогли власні батьки. Зрештою вибір припав на Брно, де хірургічне втручання разом з перебуванням у лікарні обійшлося в 350 000 крон (близько 12 960 євро), тоді як у Німеччині аналогічна операція, за словами чеського хірурга Іржі Туми, котрий оперував дитину, коштувала б 107 000 eвро. Це пояснюється, в першу чергу, різницею в зарплатах чеських і німецьких медпрацівників. На Брно українська родина покладалася і з тієї причини, що в минулому тут успішно оперувалася дочка їх знайомої.

    Нині батьки привозять доньку приблизно раз на місяць на консультації в Брно, вона вже навчилася самостійно ковтати. Немовля чекає ще одна операція через атрезії прямої кишки, найімовірніше, ще нинішньої весни. І в даному випадку операцію проводитимуть чеські фахівці. Заміна стравоходу хоча і є більш складною операцією, однак прогноз і результати в таких випадках бувають краще, ніж після операцій при атрезії прямої кишки, повідомив головлікар клініки.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ "Що ти, друже, робив тут, поки я там воював?"... вражає!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости