ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ПАТ «Закарпатгаз»: «Надійно встановлене опалювальне обладнання – безпека і спокій споживача»

    26 квітня 2024 п'ятниця
    85 переглядів
    Прес-служба ПАТ "Закарпатгаз" повідомляє...

    Протягом 2015 року ПАТ «Закарпатгаз» прийняв в Ужгороді та Ужгородському районі в експлуатацію понад 6,25 тисячі котлів автономного опалення. З них, за словами начальника Управління експлуатації систем газопостачання товариства Зіновії Стецків, понад 4,6 тисячі – в будинках багатоповерхової забудови.

    - У поточному році змінювати напрямок роботи або ж сповільнювати її темпи наміру не маємо, - ділиться планами на майбутнє Зіновія Стецків, - адже реєстрації в багатоповерхівках обласного центру та Ужгородського району очікують ще майже 3 тисячі «автономок». Якщо ж пам’ятати про те, що незареєстрованими залишилися й справді проблемні опалювальні прилади - інакше кажучи, змонтовані свого часу абиким та абияк, тобто не вповноваженими на такі роботи горе-майстрами й без належного документального супроводу – межа поля діяльності у цій царині чітко вималюється ще не скоро…

    Тільки за два робочих тижні першого місяця 2016 року Сервісний центр ПАТ «Закарпатгаз» прийняв понад 160 заяв споживачів з проханням зареєструвати опалювальні прилади. Протягом минулого року з такими заявами в Товариство звернулося понад 5,2 тисячі наших клієнтів. Для них ПАТ «Закарпатгаз» з травня 2015-го запровадив знижені розцінки, згідно з якими виготовлення технічної документації та проведення обстеження газоспоживаючого обладнання на відповідність правилам безпеки і будівельним нормам коштувало 347,73 гривні. 562-ом споживачам природного газу «автономки» було зареєстровано за спрощеною схемою, тобто з оплатою виключно за пуск газу – трохи більше 33 гривень. І тільки там, де газові прилади були змонтовані з порушеннями, що могли обернутися певними ризиками для здоров’я та життя користувачів, останні змушені були в повному обсязі розрахуватися за будівельно-монтажні роботи, якими незареєстроване обладнання приводилося до регламентованих чинним законодавством норм. Такої ж політики Товариство триматиметься й надалі.

    - Ми не стомлюємося пояснювати нашим клієнтам, що належним чином змонтоване опалювальне обладнання, це, перш за все, їхні безпека і спокій, - наголошує начальник Управління клієнтського сервісу ПАТ «Закарпатгаз» Тетяна Королович. – Замість ігнорувати наші заклики до співпраці, не впускати до своїх осель, аби не втратити коштів, які доведеться сплатити за надані нами послуги, споживачі повинні запам’ятати: здоров’я та життя – пріоритети, з якими не можуть конкурувати жодні інші цінності. А згідно з чинним законодавством сьогодні виключно власник, орендар чи користувач житланесе відповідальність за стан газоспоживаючого обладнання в ньому. Саме він повинен забезпечити своєчасну перевірку справної роботи плити, котла, конвектора, а, за потреби, подбати й про проведення ремонту димових та вентиляційних каналів, оголовків димоходів, а також повідомляти газорозподільне підприємство про необхідність відключення несправних газових приладів.

    Якщо ж наведені аргументи так і не стали для вас тими, до яких варто дослухатись, можливо, вас переконає останній – згадка про Постанову Кабінету Міністрів України № 872, якою уряд надав споживачам із зареєстрованим газовим обладнанням можливість платити пільгову ціну у 3.60 грн. за куб.м за обсяг у 1200 куб. м, що використовується в період з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року. Ви зекономите власні гроші сьогодні і завтра, а платіжним квитанціям з прийнятними до оплати сумами – чому б і не порадіти?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору