ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В’язні, яких утримують в ужгородському СІЗО, потребують психіатра

    28 березня 2024 четвер
    46 переглядів
    Для в’язнів, яких утримують в Ужгороді, не можуть знайти фтизіатра і психіатра

    Для в’язнів, яких утримують в Ужгороді, не можуть знайти фтизіатра і психіатра. Медична частина Закарпатської установи виконання покарань № 9 діє на підставі ліцензії, строк дії якої закінчився, показала перевірка, проведена прокуратурою області.

    До перевірки залучалися фахівці територіальних медичних закладів та санітарно-епідеміологічної служби, якими здійснено обхід камерних приміщень установи, де тримаються взяті під варту та засуджені особи, проведені заміри щодо додержання температурного режиму, вологості повітря, освітлення, перевірено стан забезпечення установи засобами особистої гігієни, дезінфекції, медичними препаратами та інструментарієм, проведені медичні консультації в’язнів.

    Особливу увагу приділено питанням якості харчування спецконтингенту, відповідності приготовлених страв встановленим нормам щодо їх калорійності та вітамінному складу.
    За результатами перевірки констатовано, що медико-санітарне забезпечення в’язнів в основному відповідає вимогам законодавства, проте в Закарпатській УВП № 9 тривалий час невирішеним залишається питання щодо доукомплектування штатних одиниць медичного персоналу установи посадами фтизіатра, психіатра та дерматовенеролога.

    Крім того, встановлено, що діяльність медичної частини установи здійснюється на підставі ліцензії, виданої Міністерством охорони здоров’я України, проте термін дії акредитації не поновлено, що є порушенням «Порядку акредитації закладів охорони здоров’я», який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15.07.1997 № 765.

    З метою усунення зазначених порушень законодавства прокуратурою області начальнику установи внесено вказівку, яка перебуває на розгляді. Вказане питання прокуратурою області взято на контроль.
    Джерело: прес-служба прокуратури Закарпатської області


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Такі "передачки" в СІЗО передають близькі арештованих в Ужгороді бійців ПС, затриманих на Драгобраті" (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору