ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Якщо поліцію охопив суцільний страх перед пікетами, то що робити пересічним громадянам?

    28 березня 2024 четвер
    34 переглядів
    Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

    Про це заявив голова Закрапатської ОДА Геннадій Москаль.

    – Чомусь у справі затриманих представників «Правого сектору» всі зациклилися на подіях на «Драгобраті», тоді як підслідні підозрюються і в інших, набагато важчих злочинах, про які вже неодноразово говорилося, – заявляє Геннадій Москаль. – 12 січня Прокуратура Івано-Франківської області разом із Головним управлінням Національної поліції Івано-Франківської області заявили, що всі п’ятеро осіб, затриманих на «Драгобраті», – ті самі люди, що скоїли злочин 9 січня (тобто напередодні подій на «Драгобраті») в Косівському районі. http://ifr.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=167707&fp=18
    Тоді п’яна компанія із застосуванням вогнепальної зброї влаштувала дебош, побила кількох чоловік, заволоділа автомобілем і покалічила водія.
    Після Апеляційного суду, який переглядав міру запобіжного заходу щодо арештованих, поліція Івано-Франківської області мала провести слідчі дії із випущеними на поруки А.Окороковим та С.Тищенком і доставити їх у суд в Івано-Франківську область для обрання міри запобіжного заходу по злочину в Косівському району. Те ж саме мали зробити й відносно В.Василинюка, випущеного під заставу. Те, що його відпустять зі слідчого ізолятора в понеділок, поліцію повідомили, вона мала чекати В.Василинюка під СІЗО. Однак ніхто з Івано-Франківської області не приїхав, жодних слідчих дій не проводив, відпущені підслідні не доставлені в суд Івано-Франківської області для обрання запобіжного заходу по злочину в Косівському районі. Коли я подзвонив в Івано-Франківськ і спитав – чому, там відповіли: «Розумієте, ми не хочемо, щоб нам влаштовували пікети, мітинги, безлади, як це було в Ужгороді». Тобто через банальний страх перед пікетами поліція відмовляється виконувати свої прямі обов’язки й розслідувати злочини із застосуванням вогнепальної зброї. То про які реформи правоохоронної системи ми взагалі говоримо? І що робити простим громадянам, якщо наша поліція так залякана? Я ще раз повторюю – події на «Драгобраті» стали прямим наслідком бездіяльності правоохоронців, які ніяк не реагували на попередні, набагато важчі злочини підслідних. Жодного відношення до захисту України на Донбасі ці злочини не мають, це явна кримінальщина, за яку передбачена кримінальна відповідальність. І те, що підслідних побили на «Драгобраті» – так само наслідок імпотентності правоохоронців. Бо коли не діє правоохоронна система, починається самосуд. Я звернувся до міністра МВС із проханням призначити за фактом бездіяльності Івано-Франківської поліції службове розслідування й покарати винних.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору