ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скандальна ніч в Ужгородському суді - погрози, штовханина, блокування суду... Хорвата і Педро залишили під вартою, Нацика випустили на поруки нардепів (ВІДЕО, ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    145 переглядів
    Неспокійна ніч в Ужгородському суді

    Скандалом та штовханиною завершилося судове засідання Апеляційного суду Закарпатської області у справі бійки на Драгобраті. Розгляд справ з перервами тривав майже до 5 ранку.

    Після двох позитивних для затриманих бійців Правого Сектора рішень – щодо Цвіка (застава) та Бєса (на поруки нардепів), розглядалася справа Петра Угрина на прізвисько «Педро». Попри позитивні очікування присутніх у залі та оптимізм адвокатів судді вирішили залишити в силі рішення Ужгородського міськрайонного суду, згідно з яким Педро має провести за гратами щонайменше 60 діб, тобто до 8 березня. Це було близько 23:00.




    Майже відразу колегія суддів заявила про перенесення апеляції щодо Нацика та Хорвата, що викликало шквал обурення, виникла штовханина в залі з прокльонами у бік суддів.
    Минула година, і судді повернулися до зали, завели також Сергія Тищенка – Нацика. Апеляція щодо нього завершилася аналогічним рішення як і щодо Бєса (А.Окорокова) – про взяття на поруки народних депутатів. Вирок винесли близько 2 ночі. Тоді завели Хорвата.
    Розгляд апеляції щодо нього тривав фактично до 5 ранку. Сонних суддів розбудила промова Василя Малковича, в якій він назвав агентів Путіна в Україні.
    – Ми приїхали на Різдво відпочити. "Хата магната" - це був єдиний заклад, який працював. Ми зайшли, власник бази нас запросив, пригощав нас. Ми спілкувались, він розповів, що він афганець, розповідали про війну, пили хрєновуху, танцювали. Конфлікт почався, коли ми з'ясували, що власники цього закладу – є люди Медведчука. Потім в нас почалась сварка, яка переросла у бійку. Потім я втратив свідомість, через те, що мене били прикладом по голові. Я не можу виключити, що нам щось підлили – заспокійливе, психотропне або снодійне. Я прийшов до тями від пострілів. «Педро» закрив мене та вони почали в нього стріляти. Нас просто розстрілювали із обріза, пістолета, двустволки... нас стріляли в упор, хлопці лежали. Много стріляли, тягали за ноги, кричали «х***е бандери». Стріляли в «Педро», кричали «вбий його». Потім, коли вже приїхала міліція нас продовжували бити у присутності співробітників МВС. Ми декілька годин ще лежали на снігу, нас копали ногами по голові, в живіт, били прикладами. Я думав, що я та мої побратими вже ніколи з того Драгобрату вже не виїдемо. Через декілька годин співробітники МВС замінили нам скотч на наручники...» – переповів Хорват власну версію подій.

    Після деякої перерви колегія суддів винесла вирок щодо Хорвата – залишити під вартою до 8 березня як це постановив Ужгородський міськрайонний суд.

    Тоді в залі виникли сутички громадськості з силовиками. Штовханина почалася у залі суду, оскільки присутні там активісти заблокували можливість вивести Хорвата і повернути в СІЗО. Тоді штовханина виникла й у коридор. Начебто ніхто серйозно не постраждав, окрім кількох шибок. Частину людей силовики заблокували у залі суду, іншу – в коридорі.

    Активісти вимагають зустрічі з місцевим губернатором Геннадієм Москалем. Про це у Facebook повідомив голова організації "Карпатська січ" Закарпатської області Тарас Деяк.

    Він зазначив, що судді і прокурори "зникли". "Градус трохи впав. Частина людей заблокована в коридорі. Інші – в залі засідання, там же і "Хорват", – написав Деяк.

    Внутрішні війська відтіснили від клітки з Хорватом, вони тепер знаходяться з протилежної сторони. Зала суду в руках захисників Хорвата.
    Начальник Ужгородської поліції Роман Стефанишин, Хорват та командир ДУКу Стемпіцький пробують розрядити ситуацію.
    Мати Хорвата змогла поспілкуватися з сином.
    На місце події прибув в.о. Голови Закарпатської ОДА Петік і в клітці спілкується з Хорватом і Стемпіцьким.

    Журналістка місцевого інтернет-видання Uzhgorod.in Алла Хаятова повідомила у Facebook, що спочатку поспілкуватися з закарпатським губернатором висловив бажання Малкович. "Хорват" запрошує до зали Москаля. Поговорити. Просто зараз", – написала вона.

    За словами журналістки, нардеп Володимир Парсюк під час засідання за Хорвату пригрозив суду, що "якщо "Хорват" залишиться за ґратами – приїде ще більше людей". "Парасюк пообіцяв вдатися і до інших дій, наприклад, метнутися до Вищої ради юстиції щодо судді", – написала Хаятова.

    Журналіст також написала, що Хорват сам попросив суддю залишити його під вартою. "Хорват": дайте мені термін, "Педро" там сам сидіти не буде, я його командир", – процитувала Хаятова комбата "Правого сектора".

    Перед цим суд відпустив командира 13-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор" "Біса" на поруки народних депутатів, "Цвіка" – під заставу в розмірі 55 тис. грн, а бійця "Педро", як і "Хорвата", залишив під вартою. Київського волонтера "Нацика", затриманого разом з бійцями ПС, відпустили на поруки.

    Нагадаємо, колегія суддів Апеляційного суду Закарпатської області відхилила апеляційну скаргу бійця "Правого сектора" Петра Угрина і залишила його під вартою строком на 2 місяці, тобто до 8 березня.
    Таке рішення суддів викликало обурення у присутніх, зокрема нардеп Володимир Парасюк кинув у суддів склянку з водою. Ще гіршу реакцію викликала заява суддів, що на сьогодні засідання завершується і інші скарги розглядатися не будуть.
    Після цього на адресу суддів і прокурорів залунали образи, погрози, а коли вони виходили з залу через двері за столом, їм в слід полетіли сторонні предмети.
    Штурханина була навіть в коридорі.

    Як пише на своїй сторінці у Фейсбук адвокат Влад Добош, громада вимагає зустрічі з Генадієм Москалем. Судді та прокурори втекли. Градус трохи впав. Частина людей заблокована в коридорі. Інші в залі засідання, там же і Хорват.

    Друга "Хорвата" суд вирішив залишити у СІЗО.
    Зараз триває блокування Ужгородського апеляційного суду.
    Активісти "Правого Сектору", адвокати, народні депутати, а також представниками Нацгвардії знаходяться всередині.
    Ми вдячні нацгвардійцям за те, що вони із розумінням ставляться до ситуації.
    Зараз ми чекаємо голову Закарпатської обладміністрації нешановного Геннадія Москаля, з яким поспілкуються представники Проводу НВР ПС, які зараз знаходяться в залі суду.

    Слава Україні! - написав Добош

    На своїй сторінці у Фейсбук адвокат Тарас Деяк повідомив наступне.

    Після переговорів Андрій Стемпіцький заявив наступне - Педро та Хорвата відправляють в лікарню, а через декілька днів буде переглядатися апеляція щодо запобіжного засобу тримання під вартою хлопців.
    Маленька перемога в справі. І це майже 20 год засідання. Провокації від беркутівців, газових балонів, штовханин, битих вікон.

    Майже перемога.
    А Національну поліцію прошу розібратись і нарешті покінчити з підрозділом Беркут. А саме бувшими його працівниками.

    Беркут в масках провокує. Кричать - Рома дай команду! Беркут використовує газ проти громади. Далі вони бють вікна апеляційного суду.
    Проста Нацгвардія каже - хлопці це не ми. Ми все розуміємо, це просто пізд@ц.
    Людей тиснуть. Градус високий. Командування поліції нема на місці.

    Розгляд справи по всім п’ятьом має продовжитися після 8 березня 2016 року.

    Нагадаємо, Закарпатський апеляційний суд 22 січня розпочав розгляд клопотання захисту щодо зміни запобіжного заходу п'ятьом бійцям ПС, заарештованим після бійки на Драгобраті. У результаті розгляду справи, судді відпустили на поруки Сергія Тищенка, Василя Василинюка та Антона Окорокова, а Петро Угрин і Василь Малкович залишилися лишилися під вартою.
    Як ми повідомляли, 13 січня п’ятьом підозрюваним у кривавій бійці в смт. Ясіня на Рахівщині (гірськолижний курорт “Драгобрат”) суд обрав міру запобіжного заходу — тримання під вартою.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Да да ! А когда эти сволочи убивали беркутовцев на майдане, вы им стоя аплодировали!!! Жрите плоды майдана!!! Что ж вы их разлюбили????

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Йобані вони п...и та за них 5 тілько людий сутку на ногах тримали,?????грім би а них стрілив, аби до них стрілив!

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Правий сектор - це бандити, які прикриваються Українським Прапором та патріотичними вигуками, еле любові до України в них не більше ніж у Путіна