ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цигани з сокирою напали на бригаду медиків і порубали новеньку “швидку” (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    67 переглядів
    цигани порубали швидку

    Напад на «швидку допомогу» в селі Концево Ужгородського району стався ввечері минулої суботи. Як розповіла лікар виїзної бригади «швидкої допомоги» Ольга РІШКО на автомобіль, накинулось троє молодиків озброєних залізною трубою вилами та сокирою. Один з нападників кинув сокиру прямо у лобове скло і тільки завдяки професіоналізму та миттєвій реакції водія, який на швидкості розвернув автомобіль, удар прийшовся на бокову стінку: «Сокира летіла як томагавк і розрізала метал як масло… Двоє інших нападників вилами та трубою почали гамселити «швидку», – розповідає лікар». Медики викликали наряд міліції і тільки згодом змогли надати медичну допомогу хворій дитині, яку разом з мамою транспортували до медичного закладу. В цій ромській родині 12-ро дітей. Маля вже тиждень мало розлади зі шлунком, однак батьки тільки в суботу ввечері таки вирішили звернутися по медичну допомогу.


    За словами водія Василя ВАЙДУЛИЧА, бригаді «швидкої» поталанило: «Якби зупинились і вийшли з машини, то ми б не врятувались… Диспетчер повідомляючи про виклик, зауважив, що роми були дуже збуджені та знервовані. Але те що в нас будуть кидати сокиру – ніхто собі навіть уявити не міг!»


    Достеменно з’ясувати причину такої агресивної поведінки мешканців табору не вдалося. Правоохоронці опитують очевидців та учасників пригоди. Слідство триває. Відтак, медики побоюючись за власну безпеку, налаштовані просити поліцейський супровід при обслуговуванні викликів у ромських таборах.


    За словами працівників «швидкої» до 50 відсотків всіх викликів екстреної медичної допомоги припадає саме на поселення компактного проживання ромів. Причому, чималий відсоток викликів є необґрунтованим. Випадки, коли викликають медиків просто поміряти температуру, тиск або використати «швидку» як таксі, на жаль, не поодинокі.
    shv.jpg
    shv4_0.jpg
    shv1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору