ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Франція вже завдала авіаударів по Сирії і звернулась по військову допомогу до ЄС (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    61 переглядів
    Авіаудари по ІДІЛ

    У ніч на 17 листопада французька авіація здійснила авіаудари по базі "Ісламської держави" в сирійському місті Ракка. Це була друга серія ударів Франції проти "ІД" упродовж 24 годин.


    Через чотири дні після терористичних атак у Парижі французька авіація в ніч на вівторок, 17 листопада, поновила атаку на базу "Ісламської держави" в місті Ракка на півночі Сирії. Як повідомляє французьке міністерство оборони, під час атаки зруйновані командний пост та тренувальний центр джихадістів. Це друга атака на позиції "Ісламської держави" у цьому регіоні упродовж 24 годин, зазначає агенція AFP.


    Раніше авіаударів по позиціях "ІД" у місті Ракка було завдано 15 листопада. Як повідомляло тоді міністерство оборони Франції, 10 винищувачів французьких ВПС скинули на позиції "ІД" 20 бомб, літаки стартували з території Об'єднаних Арабських Еміратів та Йорданії.


    Нагадаємо, 16 листопада президент Франції Франсуа Олланд заявив про те, що країна посилить авіаудари по позиціях "Ісламської держави". Франція є учасником коаліції зі здійснення ударів по "ІД" з вересня 2014 року.


    В свою чергу, Міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан на зустрічі з представниками оборонних відомств країн-членів ЄС заявив, що Франція потребує військової підтримки у боротьбі з "Ісламською державою". Про це повідомляє Deutsche Welle.


    Прохання обґрунтовується необхідністю зменшення навантаження на французькі збройні формування, які задіяні у міжнародних операціях. Офіційний Париж посилається на статтю Договору про Європейський Союз - "якщо держава-член є жертвою збройної агресії на своїй території, інші держави-члени будуть зобов'язані надати допомогу і підтримку всіма доступними засобами відповідно до статті 51 Статуту ООН".


    Станом на ранок 17 листопада рішення щодо запиту Франції прийнято не було, але як зазначила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні - суть заяви Франції буде розглянута.


    avia_2.jpeg


    avia_2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости