ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Франція перебуває у стані війни - Президент Франції Ф.Олланд

    16 квітня 2024 вівторок
    97 переглядів
    Франсуа Олланд

    Виступаючи на засіданні обох палат парламенту, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що країна перебуває в стані війни після нападів в Парижі минулої п'ятниці.



    За словами президента, він внесе на розгляд парламенту законопроект про продовження надзвичайного стану, який спочатку ввели на три місяці. Олланд заявив, що Франція буде добиватися не стримування, а знищення угруповання "Ісламська держава".

    Раніше "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напади на бари, ресторани, концертний зал і на стадіон, в результаті яких загинули 129 людей.



    Також стало відомо, що Президент Франції Франсуа Олланд закликав скликати засідання Ради безпеки ООН для обговорення спільної реакції на тероризм і заявив про намір обговорити це з президентом США Бараком Обамою і президентом Росії Володимиром Путіним. Ця заява пролунала через три дні після серії терористичних нападів у Парижі.



    «Я просив Раду безпеки ООН зібратися якомога швидше», – додав французький президент.



    Після масованих авіабомбардувань французькою авіацією командного пункту й табору ісламістів у сирійському місті Ракка Олланд заявив, що потрібна потужна коаліція, щоб знищити цю групу, «яка не є недосяжною».



    Олланд, зокрема, зауважив, що Франція буде проводити паспортний контроль тих осіб, що в’їжджають в країну, та зупинить вільні безконтрольні пересування на внутрішніх кордонах ЄС.



    Французький президент також звернувся із проханням переглянути французьку конституцію з тим, щоб адаптувати різні режими особливих повноважень у виняткових ситуаціях, бо ті, що записані в основному законі Франції нині, не відповідають вимогам сучасності.


    kartinka_franciya.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору