ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Полісмени Закарпаття впіймали злодюжку завдяки відеокамерам (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    88 переглядів
    Головне управління Нацполіції у Закарпатській області повідомляє...

    Завдяки камері відеоспостереження, мукачівські поліцейські затримали злодія та повернули людині втрачене майно. Відеонагляд зафіксував злодія який викрав планшет, забутий попереднім відвідувачем аптеки.

    Правоохоронці розшукали хапугу. За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження.
    До Мукачівського відділу поліції звернувся мукачівець, який повідомив, що в нього вкрали планшет, який він залишив на поличці в місцевій аптеці. Сума збитків становить близько 12 тисяч гривень.
    Потерпілий розповів, що зайшов до аптеки купити ліки, коли розраховувався поставив планшет на поличку, забрав ліки і пішов. Вже через кілька хвилин він повернувся до аптеки, але планшету вже там не було. У закладі була встановлена камера відеоспостереження, яка й зафіксувала момент крадіжки. На відео видно, як чоловік, побачивши нічийний планшет, підходить до нього, накриває паперами - і непомітно для аптекарів, разом зі стосом своїх паперів, забирає й планшет. На щастя, цей злочин не сховався від «ока» відеонагляду. Камера стеження зафіксувала момент крадіжки і саму особу.
    Розслідуванням злочину зайнялися правоохоронці Мукачівського відділу поліції. Шукати крадія поліцейським також допомогли камери відеонагляду, що їх нещодавно встановили в Мукачеві. Після проведення комплексу оперативних заходів поліцейські встановили особу, а згодом вийшли на слід підозрюваного та затримали його. Ним виявився 25-річний уродженець м.Сваляви. Молодик зізнався у скоєному.
    Як встановили правоохоронці, свалявець жодного разу не вчиняв кримінального правопорушення. Як пояснює сам крадій, він просто спокусився на планшет, який мав намір повернути власникові за винагороду.
    «Завдяки камерам відеоспостереження та оперативності правоохоронців мені повернули планшет. Якби правоохоронці не знайшли його, я б заплатив чималий штраф, оскільки планшет був на балансі фірми, на якій я працюю. Я вдячний мукачівським поліцейським, які розшукали злодія», - сказав потерпілий.
    За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.
    Нагадуємо, що наприкінці жовтня у Мукачівській міській раді відбулася презентація системи вуличного спостереження. Завдяки чому в онлайн-режимі можна спостерігати за тим, що відбувається у тій чи іншій частині міста. Це допоможе правоохоронцям у розкритті злочинів. У Мукачеві працюватимуть 161 камера відеоспостереження, 14 розпізнавальних камер, 2 роботизовані камери, які забезпечуватимуть панорамну зйомку, центр відеоспостереження, сервер зберігання та обробки даних. Перші два етапи, під час яких встановили 38 камер, завершений.
    Задля збереження майна від протиправних посягань правоохоронці Закарпаття неодноразово закликають підприємців регіону, керівників підприємств, установ та організацій встановлювати у належних їм приміщеннях камери відеоспостереження. Їх наявність має велике профілактичне значення, а у разі скоєння правопорушень – відіграє незамінну роль у затриманні зловмисників та поверненні власникам завданих збитків.
    Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору