ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

А ми й так русини, лем не такі, як дахто би хотів нас відіти

    29 березня 2024 п'ятниця
    128 переглядів
    Русини Закарпаття разом хочуть тягнути воза вперед

    Перед виборами один нафталіновий політик на свому цетлику написав, ош коли я стану депутатом Закарпатської обласної ради, то вшиткі Закарпатці од тогди й навхтема будуть мати всягди, де лем захотять напис, ош ми «русины».


    Неборак, недодумався нич ліпшой як на фоні синьо-жовтого національного прапору, намалювати «русинського мадвідя» від одіозного «С і К». Тоти панове гризуться між собов за гроші Магочі & company, намагаються вислужитися перед паном й булше уравати… ні, ні, не для русинів Закарпаття бідарів-горян, вишніх і нижніх кінців краю Срібної Землі, шо і так знають – ми – русини-українці, що зберегли свою назву «русин» від діда-прадіда, від часів білих хорватів. Не треба, то є не файно на виборах тягнути смолі з русинів, лем би прорватися до б’юджетного корита. Такі небораки хотять стати захисниками нації «русинів». Не пучтеся, недоумки, ми й так є такі, якими нас створив цивілізований європейський світ і наша сьогоднішня держава, що прагне в Європу не потребує й ми не потребуємо вашого захисту. За нас колись заступився великий будитель-русин Олександр Духнович. Він сказав, що «за горами не чужі ж бо, а свої». Русинам Закарпаття добре відомо хто є хто сьогодні в новітньому русинському політиканстві, за що бореться й за що має кожного русина.
    Закарпатські русини-українці. Скільки раз спекулювали на цій назві різні політики! Але жоден з них не досягнув свого, бажаного політичного чи економічного комфорту. Чому? Та тільки тому, що не відштовхувався від історичної правди, менталітету автохтонів Закрапаття: лемків, бойків, гуцулів, власне, українців-вихідців з центральних й східних областей України, які потрапили в наш край з арміями українця генерала Паскевича, що колись душив Європу, козаками генералів Кутузова, що проходили нашим краєм й потім тут залишилися назавжди… З цих людей «новітні лідери» «новітньої європейської нації» хочуть зробити ще новітнішу націю в центрі Європи. Не тужтеся, не вийде. Не тому, що хтось «на верху» не хоче того, а тому, що це не є історично виправдано та й закарпатці вже вирішили до кого вони належать. Врешті в світі це теж вже не актуально. Цівілізована Європа й світ давно не пишуть в паспортах й на руках людям якої вони національності. Вони створюють для людей комфортне життя й рухаються вперед. Русини-українці Закарпаття з ними разом хочуть тягнути воза вперед, а не назад.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі