ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Для чого митники без повноважень (!?) чергують на блокпостах у Карпатах?

    29 березня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Невже блок-пости на Рахівщини - панацея від контрабанди?

    Працівники Закарпатської митниці вже три місяці поспіль щоразу власним коштом долають п’ятигодинний шлях з Ужгорода до Лазещини на Рахівщині, аби без відповідних на те повноважень регулярно заступати на добове чергування на блок-пост одночасно з прикордонниками та міліціонерами.

    Без повноважень та власним коштом закарпатські рядові митники дістаються з низини на блок-пости на Рахівщину
    На зміни на блок-пости, начебто, з метою протидії контрабанді, митники заступають одночасно з прикордонниками та правоохоронцями. От тільки повноважень здійснювати перевірки вони позбавлені, та й діставатися до, наприклад, Лазещини, змушені власним коштом з того ж таки Ужгорода.
    Без повноважень та власним коштом закарпатські рядові митники дістаються з низини на блок-пости на Рахівщину

    На адресу редакції «Закарпаття онлайн» звернулися працівники Закарпатської митниці ДФС, які вже три місяці поспіль щоразу власним коштом долають п’ятигодинний шлях до Лазещини на Рахівщині, аби без відповідних на те повноважень регулярно заступати на добове чергування на блок-пост одночасно з прикордонниками та міліціонерами.

    За інформацією заявників, до чергувань на блок-посту на кордоні з Івано-Франківщиною митників долучили після липневих подій у Мукачеві – начебто для боротьби з контрабандою. Однак, якщо на службу в наряди на блок-пости заступають міліціонери та прикордонники з місцевих, то от митників на Рахівщину «делегують» з низинних районів області, наприклад, з Ужгорода. При цьому, про жодні відшкодування оформленням листа на відрядження не йдеться: митники долають шлях у 5 годин на власних транспортних засобах і власним коштом.

    Абсурдності ситуації додає ще й те, що повноваженнями, скажімо, на перевірки транспортних засобі митники, які чергують на блок-посту разом із прикордонниками та міліціонерами, не наділені. А отже, що покладається їм за обов’язки – не зрозуміло.

    Тим часом, контрабанда, про перекриття якої завзято й неодноразово звітував «губернатор» Геннадій Москаль, йде за кордон зовсім іншими шляхами, аніж через блок-пости, куди відряджають митників, знімаючи їх зі змін на кордоні, де вони й мають працювати за штатним розкладом. Сам голова ОДА, який у липні і розпоряджався про такі спільні прикордонно-міліцейсько-митні блок-пости, активно готується до виборів, вітаючись з ужгородцями з білбордів як «№1» у списку «Солідарності» до Закарпатської обласної ради. А працівники митниці ось уже третій місяць продовжують власним коштом і фактично без повноважень доїжджати до Рахівщини, з острахом очікуючи осінніх злив, які розмиють гірську дорогу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору