ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На ремонт міжнародної автодороги "Вилок-Дякове" потрібно 100 млн. грн. (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    36 переглядів
    Голова Виноградівської РДА про ремонт міжнародної автодороги «Вилок-Дякове».

    Про це заявив голова Виноградівської РДА.



    Така реальна вартість, щоб зробити тут дорогу європейського рівня, каже Михайло Русанюк. Для того, аби привести дорожнє покриття хоча б у нормальний проїзний стан − треба близько 15 млн. грн.


    Про це голова райдержадміністрації сказав у коментарі для ТРК Виноградів ТВ.


    Керівник РДА зазначає, дорога, яка з’єднує два пункти пропуску − Вилок і Дякове, вкрай завантажена, особливо великогабаритним транспортом. А позаяк капітальних ремонтів тут не проводилося близько 10 років, зараз вона в такому стані, що по ній важко проїхати навіть на позашляховику. Власне через це нещодавно мешканці села Неветленфолу заблокували пункт пропуску "Дякове". Однак, з його слів, ні районна, ні обласна влада не має права виділяти кошти на ремонт дороги міжнародного значення. Тож наразі вирішили клопотати про виділення коштів на це з фонду регіонального розвитку.


    "На 2016 рік ми будемо пропонувати – райдержадміністрація, обласна держадміністрація, фінансування ділянки даної дороги у розмірі 15-18 млн.грн. з фонду розвитку, тобто з державного бюджету. Цього року в нас є фінансується з цього фонду − на минулому тижні нам прийшли 3,3 млн.грн. на Боржавський садик, 1,85 млн – на будівництво котельні в районній лікарні і 2 млн.грн. прийшли на будівництво Дротинського садика", − каже Михайло Русанюк.


    Окрім того, дорожники зараз визначають, скільки коштів потрібно на поточний ремонт дороги Чепа – Дякове, яка також у жахливому стані.


    "За багато років капітальні ремонти не проводилися, завжди поточні, підсипки, ямкові. От до Петрова дійшли ямковим ремонтом. Але проблема в тому, що ці об’єкти повинні фінансуватися з державного бюджету. Власники – Служба автомобільних доріг, представництва її у Виноградівському районі навіть немає. Райавтодор ліквідували і перенесли в Іршаву, але ми говорили з ними − будемо думати як привести у проїзний стан дану дорогу."


    Нагадаємо, у понеділок, 28 вересня, близько сотні мешканців села Неветленфолу Виноградівського району перекрили автодорогу "Вилок - Дякове". Люди вимагали здійснити капітальний ремонт дорожнього покриття, яке знаходиться в жахливому стані. На зустріч з активістами приїхали голова Виноградівської райдержадміністрації, начальники відділів міліції та СБУ району.


    За словами Москаля, автодорога має протяжність 21 кілометр і перебуває на балансі "Укравтодору". Однак це відомство не проводило тут ремонт 12 років. Також губернатор повідомив, що готовий пікетувати "Укравтодор", якщо там відмовляться ремонтувати дорогу на Виноградівщині.


    "Я особисто вже кілька разів звертався до керівництва «Укравтодору» з вимогою провести капітальний ремонт, оскільки через жахливий стан дорожнього покриття не тільки псується автотранспорт, це також удар по іміджу України, на територію якої з Румунії заїжджають туристи, підприємці і т.д. У відповідь «Укравтодор» написав, що на капремонт необхідні 60 мільйонів гривень, яких у нього немає. Тому я цілком підтримую позицію місцевих мешканців, більш того – прошу їх влаштувати аналогічну акцію протесту біля офісу «Укравтодору» в Києві (по вул. Фізкультури, 9) і готовий сам взяти в ній участь, щоб висловити обурення бездіяльністю цього відомства."

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору