ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Учасники АТО "злетілися" у закарпатське Берегово!

    28 березня 2024 четвер
    61 переглядів
    У Берегові відбулася зустріч спілок учасників АТО Закарпаття.

    У неділю, 6 вересня, в Берегові, в приміщенні Берегівської спілки учасників АТО відбулася зустріч членів аналогічних спілок з різних міст Закарпаття.

    Зокрема, до берегівчан приїхали побратими зі спілок Ужгорода, Мукачева та Тячева, а також ветерани новітньої війни, які наразі не входять до спілок, або займаються їх створенням.
    Були обговорені можливості співпраці в вирішенні як серйозних, так і поточних проблем, з якими стикаються бійці, що повертаються з фронту, а це й працевлаштування, й лікування, й просто адаптація до мирного життя.
    Зокрема, ужгородські фронтовики запропонували допомогу в працевлаштуванні – наразі, мукачівцям. За їхньої допомоги кілька ветеранів вже влаштувалися на роботи в охоронні підприємства Мукачева. Берегівські ж ветерани істотно допомогли в створенні Спілці учасників АТО Тячівщини, адже пройшли весь процес реєстрації самотужки. Відтак, тячівцям було значно простіше йти прокладеним шляхом, і їх реєстрація зайняла тиждень замість трьох місяців.
    Щодо поточних справ, то берегівська спілка в силу своїх можливостей допомагає як тим, хто повернувся з війни, так і тим, хто там несе свою службу. Так, берегівчани знайшли два десятки військових нош для транспортування поранених, і планують найближчим часом передати їх до зони бойових дій. Берегівська спілка АТО ініціювала спорудження в місті пам’ятника загиблим на новій війні, в чому знайшла порозуміння з міською владою. Наразі вже визначене місце майбутнього пам’ятника, який має постати в сквері по вулиці Пушкіна (на початку скверу вже встановлений меморіальний пам’ятник на честь угорців, загиблих від сталінських репресій, відтак, почне формуватись міський меморіальний комплекс).
    Олег Супруненко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору