ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Берегові на Мужайській буде ринок... (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    46 переглядів
    Берегово. Мікрорайон на Мужайській матиме свій базарчик.

    Про це потурбується знаний у краї підприємець і ділова людина Іван Юрійович Гузинець.

    Мікрорайон на вул. Мужайській один із найбільших у місті, але потерпає від багатьох незручностей. Однак останнім часом «спальна» околиця набуває цивілізованих обрисів. Не будемо перераховувати всіх плюсів, але відзначимо, що шарму додало відкриття кількох магазинів, якими опікується діловий і кмітливий берегівчанин І. Ю. Гузинець (див. фото). Спершу відремонтував приміщення, відтак до співпраці залучив зацікавлених людей, які добрі діла «посунули» ще далі. Місцеві мешканці лишень дякують підприємцю за таку активність, адже багато чисто господарських питань можна вирішити на місці. Тобто їхати в центр не обов‘язково, аби скупитися тим або іншим товаром…

    – А коли я побачив і проаналізував, що тут, де проживає кілька тисяч берегівчан, немає ринку, а потреба в ньому неабияка, вирішив допомогти людям і в цьому аспекті, – ділиться міркуваннями мій співбесідник. – На міжбудинковій території-пустирі (див. світлину), де вітер колихав бур‘яни, а нині пожухла трава, невдовзі «виросте» невеличкий (кількарядний) критий базарчик на 40-50 місць, куди перейдуть усі, хто займається торгівлею. Не купляти ж людям продукти «з асфальту» – молоко, сметану, творог, сир, овочі, фрукти, на які насідає пилюка від проїжджих авто. А їх трасою щохвилинно несеться десять-п‘ятнадцять, тож не порахувати тонни вихлопів і пилу, які, врешті-решт, шкодять нашому здоров‘ю.

    594-1.jpg
    Що підштовхнуло на таку гарну ідею колишнього керівника Берегівщини та цілої низки обласних і районних структур? За його ж власним зізнанням, ініціатива знизу – тобто від пересічного народу. Найперше душу торкнув лист, в якому 315 «мікрорайонівських» підписантів скаржилися на відсутність базару. Написано все правду й відверто. До речі, «письмо» меру «візували» цілими родинами, навіть будинками, що вельми подивувало. Відтак Іван Юрійович його кілька разів перечитав і, як кажуть, «переварив» усе в голові. А переговоривши з міським очільником Золтаном Бабяком, від якого отримав повну підтримку задуму, взявся за реалізацію конкретної справи. Вже навіть готовий проект (на фото вверху), який архітектори виготовили досить оперативно. Звісно, ще доведеться вирішити деякі формальності, але це, за словами мера, вже дрібниці.

    594-2.jpg
    Кілька років тому мало хто міг подумати, що мікрорайон на Мужайській матиме свій базарчик, де одні зможуть реалізувати лишки сільськогосподарської продукції, а інші – придбати їх. Бо, приміром, базар на автовокзалі не витримує ніякої критики: тут усе не так, як має бути насправді. А ринок для тутешніх – вигідно, бо все під бокрм. Не доведеться чекати автотранспорт, отже, зекономиться дорогоцінний час. А скільки інших користей і переваг – не порахувати. Та й міський голова обома руками «за» таку добру ініціативу, він шанує, підтримує таких людей, як І. Ю. Гузинець. На цей раз також підклав мерське плече – головне, аби жителям округи було зручно.

    ЛАСЛО МІГАЙ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору