ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чиновники Ужгорода хочуть зберегти малі автобуси для перевезення пасажирів

    20 квітня 2024 субота
    42 переглядів
    На сайті міської ради опублікували умови нового конкурсу для перевізників

    Про це повідомив заступник Ужгородського міського голови Ярослав Шафарь.

    За його словами, у міській раді продовжують процвітати корупційні схеми. А все тому, що вчора, 3 серпня, на сайті міської ради опублікували умови нового конкурсу для перевізників.

    "Я раніше наполягав і продовжую наполягати на тому, що в умовах конкурсу має бути обов’язково прописана пасажиромісткість автобусів, які їздять в Ужгороді. Вони мають бути щонайменше РУТА на 22 місця!!! При переобладнанні на газ в техпаспорті записують 19 сидячих місць. Але там 6-8 стоячих і він зручний.

    Повірте, у порівнянні із іржавими БАЗиками («дельфінами») такі автобуси набагато комфортніші. Хоча б наявністю двох повноцінних дверей, якими можуть похвалитися далеко не всі ужгородські корита на колесах. Як голова конкурсного комітету я наполягав і зараз наполягаю, щоб ця умова була прописана у всіх документах, які регламентуватимуть проведення нового конкурсу.

    Тим не менш, сьогодні у міській раді неочікувано запропонували опублікувати дещо «підправлені» умови конкурсу, з яких зникла норма про 19 мінімальних місць у маршрутках. Кілька приватних осіб змогли «домовитись» із певними високопоставленими персонами в мерії. І все тому, що їхні автобуси не відповідають цій нормі, а значить не пройдуть конкурс. «Кормушка» прикриється. Документи вже опублікували на офіційному сайті мерії", - повідомив чиновник.

    Документи, за його словами, опублікували без його підпису.

    На сайті Ужгородської міськради і справді опубліковані умови конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Щоправда, мова йде поки лише про проект рішення виконкому, розміжений " для отримання пропозицій та зауважень від мешканців міста".

    Для деяких маршрутів, як то №1, 2,11, 158 і т.д, він справді передбачає пасажиромісткість "від 16" місць.

    Коли саме розглядатимуть проект на виконкомі наразі невідомо.

    Ярослав Шафар, втім, попереджає, що виступатиме проти збереження настільки малої пасажиромісткості.

    "Але я попереджаю, я готовий виводити людей під будівлю міської ради. Якщо цей хаос і корупція в установі не припиняться, ужгородці говоритимуть із мерією вже іншим тоном. І тоді правила конкурсу писатимуться не в кабінетах з кондиціонерами, а на площах і з публічними розбірками. Подивимось, наскільки «комунікабельними» учасники конкурсу будуть тоді", - йдеться у заяві.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору