ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дітей у садочках Ужгорода все менше, а у школах - навпаки

    23 квітня 2024 вівторок
    83 переглядів
    Середня наповнюваність груп у дошкільних навчальних закладах знизилася

    Ужгородський міськвиконком сьогодні затвердив мережу навчальних закладів Ужгорода на 2015/2016 навчальний рік.

    Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов пояснив, що цього тижня було підготовлено лише три проекти рішення виконкому, тому вони не були заздалегідь виставлені на сайті і засідання взагалі не планувалося.
    «Управлінню освіти терміново необхідно провести виконком, затвердити мережу навчальних закладів та збільшити ліміти споживання енергоспоживання, тому у зв’язку з цим прийнято рішення провести позачерговий виконком. Також вирішено розглянути й інші питання», – пояснив Віктор Погорєлов.
    Начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич не стала зупинятися на всіх нюансах нової мережі і розповіла лише про зміни.
    Так, у п.3 говориться, що затверджено три інклюзивні класи на базі УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» і один інклюзивний клас у ЗОШ № 16, що є на один клас більше, як минулого року. Саме тому, для забезпечення функціонування інклюзивних класів, потрібно ввести 1,5 ставки асистента вчителя в УЗОШ № 20 – ліцеї «Лідер» та 0,5 ставки асистента вчителя у ЗОШ № 16.
    Відповідно до додатку 1 до рішення, кількість класів цього року в Ужгороді збільшилася на 13, у попередньому році збільшення було на рівні 10 класів. З цієї причини управління освіти попросило про збільшення груп продовженого дня зі 105 до 114.
    При цьому керівник освітян міста зазначила: «Середня наповнюваність груп у дошкільних навчальних закладах знизилася. Найбільший пік народжуваності припадає на роки дітей, які зараз пішли у 1 та 2 класи. Ще одна причина того, що кількість дітей у групах дитсадків зменшилася, пов’язана з можливими змінами в законодавстві. Якщо раніше батьки довше лишали своїх дітей в ДНЗ, то зараз, боячись, що наступного року буде введено 12 річне навчання, віддали до першого класу шестирічок. Дітей, які могли б піти у школу, але лишилися в ДНЗ не більше 30 в місті», – пояснила Оксана Бабунич.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору