ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Боєць АТО подарував шкільним музеям Середнянської та Вовковецької ЗОШ бойові "сувеніри"

    29 березня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Діточок із Днем знань вітав доброволець Віктор Шакаліс

    У Середньому за парти вперше сіли рівно 100 першачків, а в сусідньому Вовковому – шість. 44 навчатимуться в будівлі основної ЗОШ, а 56 – у відкритій нещодавно початковій школі в мікрорайоні Іванівка, де в основному проживають представники ромської народності.

    Про це повідомив на урочистій лінійці з нагоди Першого дзвоника директор Середнянського учбового закладу Андрій Югас. Він поінформував також, що нинішнього літа власними силами та з допомогою батьків оновлено всі 33 класи, капітально відремонтовано спортзал, замінено каналізаційну мережу, встановлено керамплитку та сучасний інвентар у чотирьох внутрішніх вбиральнях.

    “У ці дні до школи прийде загалом 773 учні, що на 30 більше, ніж торік. - мовив Андрій Мартинович. - Відкрили також додатковий 7-й клас для дітей-ромів, у чому велика заслуга волонтерів благодійної організації “Еммануїл”, котрі займаються на власній базі з цією категорією юні майже круглий рік. Сподіваємось, крім цього, що нинішнього навчального року побільшає у нас і призерів обласних предметних олімпіад, бо торік мали їх чотири.”

    Директор вручив за підготовку останніх грамоти Ужгородської РДА викладачам Наталії Басараб та Івану Курті. 44 підручники англійської мови подарував першачкам селищний голова Емеріх Крицкій.

    “Сьогодні дуже важливо попри рідну знати ще одну або кілька іноземних мов,- наголосив керівник Середнього.- Державі потрібні грамотні, кваліфіковані кадри.”

    Шкільне подвір’я у Середньому буквально розквітало в барвистих вишиванках. На втіху всім першачки натхненно станцювали запальний “Гопак”, заспівали веселих пісень. А потім голосистий дзвіночок в руках маленької Олександри Крицкій запросив школярів за парти.

    Подібне свято відбулося і в сусідньому селі Вовкове, що теж належить до територіальної громади. Тут, крім директора та селищного голови, діточок із Днем знань вітав доброволець Віктор Шакаліс, який щойно приїхав із зони АТО у відпустку. Батько шести дітей, одна з яких тепер пішла в четвертий клас, а її сестричка сяде за парту наступного року, подарував шкільним музеям Середнянської та Вовковецької ЗОШ осколки бойових снарядів та символічний прапор свого підрозділу й бажав підростаючому поколінню, всім українцям миру.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору