ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У галереї “Ужгород" відкрилася виставка робіт закарпатських художників (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    56 переглядів
    34 автори на суд глядача представили 45 робіт

    Захід присвятили до Дня Незалежності України. Окремі митці навіть спеціально намалювали роботи до події.

    Урочисте відкриття відбулося за малої кількості людей. Не прийшло й «культурне» начальство, оскільки подія співпала із урочистим концертом до Дня Незалежності України в облмуздрамтеатрі. Проігнорували виставку й окремі митці, чиї картини експонувалися. Тому цю місію на себе взяли голова живописної секції Закарпатської організації Національної Спілки художників України Василь Вовчок та директор галереї, художник Микола Шете. Василь Вовчок зазначив, що хоч виставку організували спонтанно, але художники не могли залишитися осторонь великої події. Як результат – 34 автори на суд глядача представили 45 робіт.

    Подружжя митців Слободських приїхало аж із села Руський Мочар, що на Великоберезнянщині, де нині мешкають. Кажуть, не могли не взяти участі у відкритті, бо ж подія як -не –як. А ще зазначають, що цікаво було подивитися на роботи колег. Пані Люба спеціально до виставки намалювала картину і присвятила її загиблим воїнам АТО. Каже, що на її роботі «не голі баби (як дехто вважає), а оголені жінки». «Це душі! Тут же ж ще слова «Душа все відбула на світі: любов і біль, гріхи і каяття…». Я зобразила посередині свічку, яка горить. А це означає, що душі живуть, - ділиться із нами пані Люба.

    Виставка цікава тим, бо різнопланова та різнокольорова, як і наша Україна. Художниця Емма Левадська, чиї витинанки теж представлені в експозиції, не приховувала емоцій, розглядаючи картини колег: «Ой, яка краса. Це Мікі намалював?!(мова про художника М.Шете,-авт.) Приємно здивував. А це хто? Динник? Оригінально».

    До речі, слово «незалежність» у назві представлених робіт згадувалося всього раз – у картині «Перехрестя незалежності» Миколи Шете.


    876




    гне




    щшг




    ьтр




    длло

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору