ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті складатимуть адміністративні протоколи на водіїв, які ігноруватимуть рекомендації щодо руху великовагового автотранспорту у спекотну погоду

    28 березня 2024 четвер
    41 переглядів
    Вантажівка

    Якщо ж температурні показники перевищуватимуть дозволених +28 °С, то проїзд вантажівок у понад 24 тоннидорогами Закарпаття суворо заборонено. Про це йшлося у середу на нараді під керівництвом заступника голови Закарпатської ОДА Михайла Рівіса з представниками дорожніх служб, Укртрансінспекції та ДАІ.

    Насамеред посадовець наголосив на необхідності забезпечити жорсткий контроль за перевезеннями великовагового автотранспорту. Адже збільшений рух вантажівок із завищеними габаритно-ваговими параметрами у спеку сильно руйнує дорожнє покриття. «Закарпаття несе велике навантаження від великовагового транспорту. У нас не лише три кордони із Євросоюзом, а й весь транзит із сусідніх регіонів. І якщо не встановити належний контроль за параметрами транспорту, стан доріг різко погіршиться», - зауважив Михайло Михайлович. Присутній на заході начальник служби автомобільних доріг у Закарпатськійобласті Михайло Попович доповів, що через мораторій на проведення перевірок до 1 липня в краї не було задіяно жодного пересувного пункту габаритно-вагового контролю за рухом фур. Хоча торік для вагового контролю було облаштовано два майданчики (біля санаторію «Карпати» та пост ДАІ м.Мукачево), де спільно зпрацівниками ДАІ та Укртрансінспекції зважувалися великогабаритні транспортні засоби і вівся контроль за їх переміщенням у денний період часу. За словами в.о. начальника управління Уктрансінспекції в Закарпатськійобласті Сергія Кейса, нині погоджено графік роботи поки що одного пересувного пункту габаритно-вагового комплексу на поточний місяць. Він також зазначив, що необхідно виділити додаткові місця для стоянки вантажівок у разі їх тимчасового обмеження та заборони руху. Представники ДАІ запевнили, що при в’їздах в область на основних дорогах державного значення виставлені відповідні дорожні знаки, що обмежують у спеку рух вантажівок, та визначені місця їх відстою. На їх переконання, потрібно задіяти митницю, працівники якої також наголошували б водіям фур про обмеження руху в спекотні дні.


    нарада


    Під час обговорення питання щодо доцільності розміщення великовагових транспортних засобів на Закарпатті представники дорожньої служби зауважили: наміжнародних контрольно-пропускних пунктах з країнами ЄС розміщені вагові комплекси, де контролюються вагові параметри. Також зі сторони Львівської та Івано-Франківської областей подібний контроль вантажівок ведеться при в’їзді в Закарпаття. А враховуючи, що будівництво нових майданчиків для зважування вимагає значних фінансових витрат (близько 700 тис.грн.), то немає доцільностіїх розміщувати на території краю. Насамкінець наради Михайло Рівіс дав доручення до наступного понеділка ввести в дію всі наявні пересувні пункти габаритно-вагового контролю за рухом вантажівок. Він також зауважив, що вимог не дотримуються винятково місцеві та українські перевізники, а транзитні вантажі, що йдуть з-за кордону, переважно не перевищують допустимих норм. Нагадаємо, спільним наказом служби автодоріг, Укртрансінспекції та УДАІ УМВС в Закарпатській області 25 травня п.р. введено тимчасове обмеження великогабаритного транспорту загальною вагою понад 24 т і осьовим навантаженням більше 7 т з 10.00 до 22.00 години шляхами загального користування, повідомили з прес-служба Закарпатської ОДА.

    Нагадаємо, що недавно повідомлялося про інформацію журналістки Вікторії Сенгетовської, яка зафіксувала велику кількість проїжджаючого трасою великогабаритного транспорту у спеку, про що і написала у себе на сторінці у Фейсбук. Тоді заступник голови ОДА М.Рівіс відреагуав на цю інформацію і пообіцяв провести нараду з цього пиитання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору