ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міжнародна гонка по даунхілу Horizon Cup DHI 2015 змінює локацію

    29 березня 2024 п'ятниця
    81 переглядів
    Horizon Cup DHI 2015 відбудеться 22-24 серпня у с.Пилипець (Закарпаття).

    Міжнародна велогонка по швидкісному спуску Horizon Cup DHI 2015 (раніше відома як Bukovel Horizon Cup DHI 2015) змінює назву і місце проведення. Гонка відбудеться 22-24 серпня 2015 року, але не в Буковелі, а іншому карпатському курорті - с. Пилипець, Міжгірського району Закарпатської області.

    Зміна локації пов'язана з бажанням організаторів провести міжнародне змагання на найвищому рівні. «У ході підготовки в Івано-Франківській області виникли деякі складності, як з будівництвом траси в Буковелі, забезпеченням необхідної інфраструктури для проведення гонки по швидкісному спуску, так і з комунікаціями з місцевими чиновниками. За 20 днів до старту ще ніхто не приступав до будівництва траси, а в добавок обласна адміністрація відмовилася надавати будь-яку підтримку змаганням, а це значить немає швидких, немає рятувальників. Для нас же безпеку і престиж гонки на першому місці, тому прийнято рішення про зміну локації ", - говорить Олександр Башенко, президент Федерації велоспорту України.

    «Зміна назви гонки і місця проведення вже в процесі зміни в календарі UCI», - повідомляє директор гонки HorizonCup DHI 2015 Олександр Торопов.

    У 2011 році на курорті Пилипець був запущений велопарк з різними рівнями складності. Байк-парк Пилипець в Карпатах сьогодні - це канатка і кілька трас з трамплінами, перешкодами у вигляді каменів і дерев'яними містками через яри для екстремального спуску на велосипеді. Три траси в Пилипці вважаються професійними, щорічно тут проходять чемпіонати України з даунхілу:

    · Траса № 1 - SuperMario - рівень складності 5 з 5, довжина траси 2,35 км;
    · Траса № 2 Kapitoshka - рівень складності 4 з 5, дистанція траси 2,85 км;
    · Траса № 3 Gorillas - велотрасса середнього рівня складності 3 з 5 довжиною 3,65 км;

    Гірський курорт Пилипець знаходиться в 135 км. від обласного центру - Ужгорода та в 190 км від Львова, де є міжнародний аеропорт. Дістатися до карпатського курорту нескладно. Якщо мова йде про потяг, то потрібно доїхати до станції Воловець, а від Воловця до Пилипця ходять маршрутні таксі. На автомобілі по трасі Київ-Ужгород треба доїхати до села Нижні Ворота, а потім згорнути на дорогу Нижні Ворота - Воловець - Межигір'я.
    Нагадаємо, що раніше Федерація велосипедного спорту України звернулася в Міжнародний союз велосипедистів (UCI) з проханням розібратися в ситуації з проведенням української велогонки по даунхілу (DH), традиційно проводиться в Ялті, яка після анексії Криму в 2014-му році, була заявлена ​​як російська гонка.
    В UCI розглянули скаргу і призначили проведення міжнародної велогонки по швидкісному спуску HorizonCup DHI 2015 в Буковелі на 22-24 серпня 2015. Але, об'єктивно оцінивши підготовку, організатори вирішили ще раз змінити місце її проведення. Вибір припав на с. Пилипець, Міжгірського району, Закарпатської області.

    Інформація для ЗМІ за тел: 067 465 54 26, 067 245 38 75

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости