ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Один з найбільших дослідницьких університетів у Німеччині підписав угоду про співпрацю з УжНУ

    28 березня 2024 четвер
    53 переглядів
    Університет Ерланген-Нюрнбергу заснований у 1743 році

    24 липня за дорученням ректора Ужгородського університету професора Володимира Смоланки та з метою розвитку міжнародної співпраці університету у сфері освіти і науки була підписана міжнародна угода між Науково-дослідним інститутом державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ та Інститутом церковного права ім. Ганса Лірмана Університету Ерланген-Нюрнберг.

    Від імені УжНУ документ підписав директор НДІ державно-конфесійного права та державно-конфесійних відносин, доктор теології, кандидат юридичних наук, доцент кафедри міжнародного права Олександр Білаш (архімандрит Євфросин). Від Університету Ерланген-Нюрнберг угода була підписана директором Інституту церковного права ім. Ганса Лірмана, доктором права, професором Гайнріхом де Валлем (Prof. Dr. Heinrich de Wall) у присутності декана відділення права факультету правознавства та економічних наук, доктора права, професора Георга Касперса (Prof. Dr. Georg Caspers).

    Документ включає розділи про співпрацю у сфері досліджень державно-конфесійного права, державно-церковних відносин, церковного права православних та протестантських церков; академічний обмін викладачами та науковими співробітниками з метою підвищення наукової кваліфікації; організацію спільних навчальних груп, навчальних курсів; організацію спільних науково-навчальних проектів, конференцій, зустрічей тощо.

    За дорученням декана юридичного факультету УжНУ професора Ярослава Лазура відбулися перемовини з адміністрацією факультету правознавства та економічних наук про дальшу співпрацю між двома факультетами та першочергові завдання, які можуть бути реалізовані вже в 2015/2016 навчальному році. Факультет правознавства та економічних наук на сьогодні налічує понад 9 000 студентів і є другим за кількістю студентів в університеті.

    Угода була підписана під час наукового стажування доцента Олександра Білаша на запрошення директора Інституту церковного права, завкафедри церковного, державного та адміністративного права проф. Гайнріха де Валля за програмою «Наукові стажування для викладачів ВНЗ та науковців» Німецької служби академічних обмінів (DAAD – Der Deutsche Akademische Austausch Dienst) в Університеті Ерланген-Нюрберг. Під час стажування доцент Олександр Білаш також відвідав університети Регенсбурга та Бамберга, де також мав зустріч з першим віце-мером Бамберга доктором теології Хрістіаном Ланге, який курує в місті питання освіти, культури та спорту, повідомляє Медіа-центр УжНУ.

    Для довідки: Університет Ерланген-Нюрнбергу заснований у 1743 році та, маючи більше 39 000 студентів, 580 професорів, 3500 науково-педагогічних співробітників, є одним з найбільших дослідницьких університетів у Німеччині та другим за розміром у Баварії. П’ять факультетів (філософський факультет та відділення теології, факультет правознавства та економічних наук, а також медичний, природничий, технічний) охоплюють весь спектр сучасних наукових дисциплін – від гуманітарних і теології до медицини, права та економіки, в галузі природничих наук та інженерії.

    Інститут церковного права ім. Ганса Лірмана Університету Ерланген-Мюнхен має давню традицію і веде свій початок від заснування Університету, адже церковне право від самого початку стало складовою частиною юридичної освіти. В різні роки його очолювали такі видатні вчені, як німецький філософ права і політик Фрідріх Юліус Сталь (Friedrich Julius Stahl), правознавець та пізніше ректор Берлінськрого університету Вільгельм Каль (Wilhelm Kahl), правознавці Ганс Лірманн (Hans Liermann) та Хрістоф Лінк (Christoph Link).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору