ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаттю потрібна "залізна рука" — Геннадій Москаль?

    28 березня 2024 четвер
    49 переглядів
    Генерал Москаль стане новим губернатором Закарпаття?

    З достовірних джерел АП стало відомо, що на посаду голови Закарпатської ОДА розглядають найоптимальнішу кандидатуру - Геннадія Москаля. Геннадій Геннадійович вже очолював Закарпаття та зарекомендував себе як успішний керівник із найменшими показниками злочинності по Україні.

    Завдяки цій людині в краї сподіваються навести нарешті порядок, перезавнтажити силові органи, провести жорстку боротьбу із контрабандними потоками та позбутися їх "кришування" з боку закарпатських нардепів.
    Нагадаємо, сьогодні, 15 липня, очікується ближче до обіду приліт Президента України Петра Порошенка.
    Громадськість краю очікує серйозні кадрові зміни у владних та силових структурах краю після скандальних подій в Мукачеві, за якими порушено кримінальні справи і до яких причетні закарпатські нардепи.
    Не виключено, що Президент особисто представить закарпатцям нового керівника області. Як стверджують джерела, новий очільник буде не із Закарпаття, аби провести неупереджене розслідування та поставити крапку в контрабандних потоках та їх "кришуванні" з боку силових структур, народних обранців та правосекторівців.
    Раніше повідомлялося, що екс-губернатору Закарпаття, а нині очільнику Луганщини Геннадію Москалю соромно, що при його керуванні не крали навіть велосипедів, кур, а нинішня влада допустила шалену контрабанду цигарок, наркотиків, зброї на зеленому кордоні з ЄС.
    «Мені соромно за те, що коли я був на Закарпатті начальником УМС у 1993-1995 роках, у мене такого не було – нічого не крали – ні велосипедів, ні кур, ні качок. Зараз, місцева влада це допустила. Є шалена контрабанда на зеленому кордоні України із Закарпаттям. 70% наркотиків постачається звідти до України, тобто йде зараз шалена війна за шматок хліба, котрий заробляють злочинним шляхом. 30% наркотиків – йде через Львівську область – це не лише наркотики, а й нелегали, сигарети», – сказав Генннадій Москаль.
    За його словами, все це майно переправляється через кордон водолазами, конями, вертольотами, які використовуються в АТО, всіма доступними методами. «Єдине, що не використовується, – це верблюди, тому що їх в нас просто немає», – сказав він.
    «Слід давати в ЗМІ конкретні цифри. Йдуть шалені розбори за мільярди гривень, а ми, тим часом, розповідаємо, що молодик з поліції переводить через пішохідний перехід бабусю. Це цирк – робити таке в сучасних умовах», – зазначив Москаль.
    На запитання про долю добровольчих батальйонів після Мукачево Геннадій Москаль, сказав таке: «У мене пів Айдара друзів і пів – ворогів. З моїми друзями (колишніми афганцями) я би пішов у будь-який наступ. Це 29 полк. А ліквідація їх – це ніж у серце України, без них ми не зможемо в АТО.
    Ми маємо тримати рівновагу на даній території. Не треба загравати із злочинцями в наших збройних силах, не треба всіх бійців рівняти під одну гребінку – це людський фактор, на який слід реагувати владі. Якщо комусь це «не подобається» з «націонал-патріотів» – це їхні проблеми.
    Ми маємо захищати Схід від російських терористів. На все має бути політична воля. Я вчора ввечері взяв словник і відкрив румунські, польські сайти – коментарі дуже радикальні, мені соромно за свою державу, вони нас ненавидять. Це має бути вирішено рішучими методами – відставка начальника міліції, прокурора, начальника митної служби області, СБУ. Всі нардепи з західних областей, де є контрабанда, – мають скласти повноваження. Їх обрали люди, ми йшли в Європу, однак обмочилися у Мукачевому. Тепер нам не світить безвізовий режим! Дикунів Європа приймає? Ні, вона всіх фільтрує! Закарпатці мали 50 км безвізового коридору, чого їм не вистачало? Це банда, мафія!
    У нас у кодексі немає навіть визначення контрабанди (його прибрали Портнов, Калєтнік за режиму Януковича). Навіщо ми кришуємо наркоторгівлю? Синтетичні наркотики ввозять з Європи саме через західноукраїнські землі (амфетаміни, екстазі). Цілі наркокартелі йдуть із Закарпаття. Через поділ коштів між місцевими бандами і виник цей конфлікт у Мукачево. Яку ми будемо мати націю через чотири-пять років? Зробіть запит до Генпрокуратури – вони скажуть, що жодних злочинів з контрабанди у них не зафіксовано. Я особисто робив такі запити. Не треба кричати – є факти. Однак, жодної заяви про скоєння злочину»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору