ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець перевозив через МП "Тиса" навісний двигун для човна

    29 березня 2024 п'ятниця
    90 переглядів
    Закарпатська митниця повідомляє...

    Перетнути державний кордон українець намагався на митному посту "Тиса" Закарпатської митниці ДФС автомобілем "КІА".

    При усному опитуванні він заперечив наявність будь-яких товарів в обсягах, що підлягають оподаткуванню митними платежами та підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України.
    Проте митному контролю підлягають усі товари, транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через митний кордон України.
    Тож, в ході митного контролю авто та речей українця, в багажному відсіку авто виявлено навісний двигун внутрішнього згоряння для човна з іскровим запалюванням, що був у використанні, торгівельної марки "Mercury", загальною вагою 59,3 кг, виготовлений в Бельгії. Доступ до виявленого нічим не ускладнювався.
    Зазначимо, що згідно ч.4 ст. 374 Митного кодексу України, товари (крім підакцизних), що ввозяться громадянами у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі, сумарна фактурна вартість яких перевищує обмеження, встановлені частиною першою цієї статті та загальну вагу 50 кг, але загальна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10000 євро, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів.
    Разом з тим двигун внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням підлягає оцінці відповідності вимогам Технічного регламенту безпеки машин та устаткування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2010 року № 933" та потребує документа, що це підтверджує.
    Таким чином громадянин порушив порядок переміщення товарів смугою спрощеного митного контролю "зелений коридор": у нього виявлено товари, переміщення яких через митний кордон України обмежено законодавством, а їх обсяги перевищують неоподатковувану норму переміщення товарів через митний кордон.
    Вартість вилученого потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 471 Митного кодексу України. Складено протокол про порушення митних правил, а товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил, – вилучено.
    Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору