ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський парламентарій закликає не підтримувати жоден законопроект про місцеві вибори

    20 квітня 2024 субота
    63 переглядів
    Закон про місцеві вибори – це кіт у мішку.

    Закон про місцеві вибори – це кіт у мішку. Таку думку висловив мукачівський нардеп Віктор Балога на своїй сторінці у Фейсбук і пояснив чому.

    "Я не підтримую те, як Верховна Рада збирається змінювати законодавство щодо місцевих виборів. Навіть, не тому, що більшість не може домовитися про один закон, не тому, що не виконується Коаліційна угода, а окремі пункти закону, як вибори мерів великих міста у два тури, стали предметом закритих політичних торгів.

    Найбільше мене лякає безсистемність процесу. Приймати зараз закон про місцеві вибори – це те ж саме, що замовляти штори у ще не збудований дім.

    Що я маю на увазі. Ми ще не знаємо, чи буде проведено об’єднання громад, бо сьогодні все базується на здогадках і чутках. Невідомо якою буде Конституція, бо комісія ніби працює, але результати їхньої роботи не бачить ніхто – десь, колись в мережу потрапляють якісь шматки інформації. Але, цілісно побачити, якою, згідно нової Конституції, буде Україна, не дають нікому.

    Ми не знаємо, що буде з обласними і районними державними адміністраціями і що буде замість них, бо закрадаються підозри, що їх просто переназвуть, замість того, щоб ліквідувати.

    Через це, закон про місцеві вибори – це кіт у мішку. А спосіб в який його приймають, до болю нагадує те, що було в усі попередні роки – приходить хтось новий і починає змінювати правила гри під себе. Потім приходять інші і повертають все, як було колись.

    Зараз ситуація аналогічна. Мова йде не про те, щоб дати громадам більше прав і можливостей, а як восени цього року не зазнати політичного краху.

    Через це, я б хотів, щоб ми нарешті прописали виборчу систему в Конституцію, щоб більше ні в кого руки не чухалися під кожні вибори вигадувати нові правила.

    В ідеалі і Конституція і адміністративний устрій, і децентралізація, і закон про вибори мають розглядатися одним пакетом, щоб зрозуміти кого ми обираємо, де, як і на який термін. Бо приймаючи все окремо, ми постійно будемо займатися тим, що один закон підганятимемо під інший.

    Тому, моя позиція – не підтримувати жоден законопроект про місцеві вибори, доки не буде запропонована цілісна концепція організації держави", закликає політик.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости