ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Йоббік" розкритикував Україну за оподаткування допомоги закарпатським вчителям

    26 квітня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    А угорський "Йоббік" — проти!

    Угорська праворадикальна партія Йоббік вважає неприйнятним те, що фінансова допомога угорського уряду закарпатським вчителям буде оподатковуватися.

    Один з лідерів партії Іштван Савоі нагадав, що ще 13 квітня угорським урядом було прийнято рішення про допомогу закарпатській громаді у розмірі 650 млн форинтів. Одна з частин цієї суми повинна бути витрачена для підтримки майже двох тисяч закарпатських вчителів.
    Проте у пресі з᾽явились повідомлення, що український уряд оподаткує цю суму на 15 % та додатково 1,5 % буде знято податком на війну. Із загальної суми допомоги податок може становити від 60 до 70 млн форинтів, з яких 10 % залишиться на місці, а 90 % потрапить у Київ.
    "Із 180 тисяч річної допомоги, вчителі недоотримають 30 тисяч форинтів, що відповідає місячній зарплаті", - цитують слова угорського політика місцеві ЗМІ.
    Також представник "Йоббіка" хоч і привітав намір допомоги, однак зазначив, що якщо інформація про оподаткування відповідає дійсності, то це свідчить про підтримку угорським урядом "військової машини Києва".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору