ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: спортивні депутати, расист Ратушняк і спека +37

    24 квітня 2024 середа
    77 переглядів
    Закарпаття за тиждень

    Минулий тиждень на Закарпатті був дійсно спекотним. В інформаційному просторі – теж. І тут справа не так у сенсаційності самих подій, як у їх жахливості й абсурдності: країна перегрілася. І народу вже не до жартів.

    Закарпаттю – трохи легше. Шалену спеку тут втихомирювали рясні дощі. І, хоч +35 зливою на 10 градусів не знизиш, голови й думки освіжити все ж можна. Діяло, правда, не на всіх. Але то такоє, життєвоє і суто закарпатськоє :).
    Місцева міліція нарешті стала приділяти увагу оленям. Справжнім автомобільним. Їх в області нарахували рівно 366: саме стільки протоколів за порушення правил зупинки, стоянки склали ДАІшники за 5 місяців. Держава на цьому «заробила» 93 тисяі гривень. Кажуть, могло бути більше.
    Закарпаття уже через два місяці можуть перекроїти на повіти і громади. Вина цьому – скандальна децентралізація. Кількість повітів буде значно меншою від кількості районів. Для деяких обивателів це означатиме перенесення центру адміністративних послуг на значну відстань. Іншими словами, простому селянину за кожною другою «бумажкою» прийдеться долати кільканадцять кілометрів. «Це може спричинити складнощі під час переоформлення документів на підприємницьку діяльність, оновлення баз даних та реєстрів, оформлення пільг і субсидій», – кажуть мудрі люди. А про повіти всюдисущі експерти нагадують: таке поняття на території вже використовувалося, коли більша її частина входила до складу Російської імперії. У ХХ столітті вони зберігалися в утворених республіках під час громадянської війни в Росії та Українській державі. Тепер мають вернутися і в Україну. Майже незалежну.
    В Ужгороді збираються рятували «колишній» парк Перемоги. Ініціативна група має намір провести незвичний захід – «LakeLikeFest». Активісти планують прибрати територію озера «Кірпічка» та влаштувати невеликий фестиваль. Для відвідувачів свята 27-28 червня працюватиме фотовиставка, будуть облаштовані місця для фотографування, а також еко-майстер-класи різноманітних виробів для дому і саду, будування лісових будиночків з дітками, оголошення конкурсу на оформлення території парку, де кожен охочий зможе подати свій проект. Також плануються виступи музичних гуртів.
    Цього тижня Ужгород можна було назвати депутатським спортивним містом. 300 народних обранців різних прошарків (обласні, районні, сільські ради) у спорткомплексі «Юність», який своєю назвою натякав депутатам на їхню юнь в душі, змагалися у п’ятьох видах спорту. Грали у футбол, волейбол, настільний теніс, шахи і шашки. Найбільш спортивними виявилися депутати з Івано-Франківська. Але ми своїх все одно любимо :).
    В Ужгороді почали з’являтися расисти. Збирає їх навколо себе – не здивуєтесь – екс-мер нашого дружелюбного, колоритного і толерантного міста Сергій Ратушняк. Свої погляди-висловлювання Миколайович прикрив клієнтами Аква-Ріо-парку, чогось вирішивши що вони підтримають його фейсбучні слова про сифіліс і «циганоту». Колишній мер з поглядами ужгородців мало прогадав. Тепер, мабуть, думає, як подарувати студентам-індусам акваріопарківські абонементи :).
    На другий тиждень літа закарпатці вже почали думати про осінь. І тут не йдеться про закрутки лечо і вогурків. Головна тема – вибори. Кажуть, мріє про них кожен другий дядько з грошима. Марить – кожен третій політичний труп. Амбіції показують усі власть імущі: авось народ купиться. На хвилі «гідних змін» і шаленого «життя по-новому» багатьом закарпатським кріслам і стільчикам хочеться відламати ще один (може, останній) ласий шматок чи то влади, чи то слави, чи то болота. Подивимося, хто куди піде :).
    А тим часом «країна зазнає змін». Їх уже добряче відчули прості смертні українці. Й оцінити встигли, й вклонитися добродіям – теж. Але що з того? Кажуть, не все так погано, – буде гірше. Ну і долар із євро з понеділка з радості почнуть знову рости.

    Не журіться! Закарпаття виживе!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору