ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мешканці Ужгорода стали на захист парку Перемоги (ВІДЕО)

    18 квітня 2024 четвер
    93 переглядів
    Ужгородці проти забудови парку Перемоги, відомого як «Кірпічка»

    29 травня мешканці одного з густонаселених мікрорайонів Ужгорода на громадських слуханням виступили проти запланованої міською владою забудови парку Перемоги, відомого як «Кірпічка», торговельно-розважальними об’єктами.



    На території зеленої зони зібралося кілька десятків мешканців мікрорайону, які жваво обговорювали плани міської влади Ужгорода дозволити забудувати парк комерційною нерухомістю. За словами людей, вони проти такої ініціативи, адже цей парк – єдина зелена зона так званого «Нового району», в якому проживає сім тисяч ужгородців.


    «Відповідно до Генплану, міська влада віддала цю землю під забудову. Ми ж зібралися, аби на цій території, а це сім гектарів зеленої зони, залишився парк. Ми категорично не хочемо втратити єдину відпочинкову зону у цьому густонаселеному районі», -сказала представниця ініціативної групи мешканців Оксана Станкевич.


    До 15 червня триває обговорення зонування міста Ужгорода, яке проводить міська рада для доопрацювання Генплану міста. З цього приводу на громадських слуханнях мешканці мікрорайону ухвалили звернення до міського голови з вимогами зберегти парк.


    «Мешканці хочуть мати нормальне місце для відпочинку на природі. У зверненні люди вимагають зупинити затвердження детального плану забудови цієї території та віднести цю територію до рекреаційно-паркової зони», – повідомив голова громадської ради при Ужгородській міській раді Олександр Пересоляк.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору