ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Автотрасу у закарпатському Дубовому розблоковано

    20 квітня 2024 субота
    36 переглядів
    Протестувальники розблокували трасу на Тячівщині.

    Сьогодні мешканці віддалених гірських населених пунктів району перекрили автошлях у Дубовому. Зокрема на вулицю вийшли жителі селища та навколишніх сіл, таким чином висловлюючи свій протест проти закриття місцевого відділення Пенсійного фонду.

    Керівництво району оперативного відреагувало на конфліктну ситуацію та одразу приїхали на місце події.
    Адже під час звіту про роботу установи у селищі керівник управління Пенсійного Фонду в Тячівському районі Сергій Данилич заявив, що його буде ліквідовано.
    Також люди обурені незадовільним станом доріг, який досяг критичного рівня, що ускладнює рух автотранспорту.
    Керівництво району оперативного відреагувало на конфліктну ситуацію та одразу приїхали на місце події. З протестувальниками зустрілись т.в.о. голови Тячівської райдержадміністрації Василь Йовдій, заступник голови Василь Каганець, районний прокурор Степан Жовнір, т.в.о. райвідділу міліції Павло Москалюк, начальник «Райавтодору» Василь Варга та інші посадовці району.
    Представники влади уважно вислухали вимоги, пропозиції та зауваження людей і одразу прийняли окремі рішення, з метою вирішення конфлікту. Так, на завтра в Тячівській райдержадміністрації заплановано зустріч з начальником Головного управління Пенсійного Фонду в Закарпатській області Анастасією Пентек, на якій буде розглянуто дану ситуацію по Дубівському відділенню Пенсійного фонду. Окрім цього відбудеться обговорення питання щодо комплексної реформи системи пенсійного забезпечення в Україні ініційованої Кабінетом міністрів України
    Щодо стану доріг, то як наголосив Василь Йовдій, на сьогодні керівництво району розробляє проектно-кошторисні документації ремонту найбільш проблемних ділянок доріг.
    На капітальний ремонт місцевих доріг планується закумулювати загалом 47,3 млн. грн., з яких 17 млн. грн. – з місцевих бюджетів, 5 млн. – з бюджету розвитку району, 25 млн. грн. – просять виділити Службі автомобільних доріг у Закарпатській області. Тоді була б можливість відремонтувати місцеві дороги за такими напрямками: Тересва-Нересниця (8,2 млн. грн.), Бедевля – Усть-Чорна (16,9 млн. грн.), Нересниця-Широкий Луг (11,8 млн. грн.), Нересниця-Тарасівка (3,6 млн. грн.), Колодне-Нересниця (6,8 млн. грн.).
    Районні депутати звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України з проханням посприяти у виділенні Службі автомобільних доріг в Закарпатській області коштів на ремонт доріг.
    Окрім цього, з метою вирішення інших нагальних питань громад гірських населених пунктів Дубівського куща Василь Йовдій ініціював проведення зустрічі з депутатським конкурсом та громадськими активістами даних сіл, яка запланована на наступний тиждень. Також у зустрічі візьмуть участь прокурор району та начальник райвідділу міліції.
    В рамках розмови між керівництвом району та громадськістю налагоджено діалог, в результаті чого протестувальники розблокували дорогу. Таким чином наразі забезпечено вільний рух автотранспорту в напрямку селища Дубове, повідомили у Тячівській РДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору