ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Село Луково у Карпатах славиться свіжоспеченим смачним хлібом (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    66 переглядів
    У Лукові на Іршавщині печуть смачний "екологічний" хліб.

    Смачний та рум’яний, спечений на дровах та зроблений з любов’ю. За хлібом до Іршавського села Луково приїжджають з усіх сіл району. Це й не дивно – гірське село славиться найсмачнішим хлібом в районі.

    Свіжоспеченим смачним хлібом славиться гірське село Луково, що на Іршавщині. Готують рум’яний в невеличкій пекарні. Шкода, що запах не передається через телеекрани, бо передати словами аромат тільки що вибраного з печі хліба просто неможливо.

    Працюють тут у дві зміни, першим приходить на роботу пекар, він розпалює піч і готує її до випічки.

    Керує процесом підготовки тіста пані Марія.

    Замішують тісто з муки вищого ґатунку, туди додають дріжджі, сіль, цукор і воду, ніяких розпушувачів та інших харчових добавок. У печі хліб тримають до 40 хвилин.  Після чого пекар дістає румяний з печі і зважує.  Кажуть: печений хліб втрачає у вазі майже 50 грамів і це цілком нормально. До речі, великий хліб тут важить 900 грамів. Коштує він 9 гривень.

    Випікають у пекарні не менш смачні рогалики, булочки та штруделі з різними начинками. Маленький рогалик коштує 2,50, штрудель 850 грам – 43 гривні, булочка з начинкою – 5 гривень. А замовлень у пекарні вистачає, з усіх сіл району приїздять підприємці за свіжоспеченим на дровах хлібом. Та  встановлюють подальшу ціну на хліб  не виробники, а підприємці, які  продають його у магазинах.

    Жінка каже найбільше купують білий, житній  та кукурудзяний хліб. Вона переконана: смачний, бо спечений на дровах, а найважливіше  – спечений з любов’ю.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору