ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття. Піротехніки знешкодили три боєприпаси часів Другої світової війни

    29 березня 2024 п'ятниця
    65 переглядів
    Знайдені вчора боєприпаси знешкодили на Закарпатті

    22 квітня фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення двічі виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів – у Перечинський та Ужгородський райони.

    На першу небезпечну знахідку натрапив мешканець Перечинщини в урочищі Яслищі біля с. Ворочево. Чоловік гуляв лісом і біля автобусної зупинки побачив підозрілий металевий предмет. О 08:50 він повідомив про подію до служби порятунку «101». Згодом піротехніки ідентифікували цей ВНП як мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Спеціалісти вивезли її на полігон у с. Оріховиця, де о 16:00 знешкодили.
    Наступний сигнал про виявлення вибухонебезпечного предмета надійшов до оперативно-рятувальної служби о 09:00 із с. Часлівці Ужгородського району. На власному обійсті місцевий мешканець порався із саджанцями в теплиці й викопав із землі два боєприпаси. Ними виявилися мінометна міна калібром 82 мм і граната Ф-1. Обидва предмети пролежали в закарпатській землі понад 70 років. О 12:50 фахівці-піротехніки знищили знайдені ВНП на полігоні в с. Оріховиця.
    І вже сьогодні в смт Великий Березний на подвір’ї багатоповерхового житлового будинку виявили два вибухонебезпечних предмети – попередньо артилерійські снаряди. Відповідне повідомлення надійшло до служби порятунку о 10:20. Вилучення та знешкодження цих ВНП заплановано на 23 квітня.
    У ДСНС України у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору