ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Російські спецслужби не залишають спроб розхитати ситуацію на Закарпатті

    19 квітня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Жодного «русинського з'їзду на Закарпатті» не було!

    Радник голови СБУ Маркіян Лубківський прокоментував ситуацію стосовно так званого «русинського з'їзду на Закарпатті».

    Він заявив, російські спецслужби хочуть розхитати ситуацію на Закарпатті. Зокрема, Лубківський підкреслив, що поширена російськими ЗМІ інформація про «русинський з'їзд на Закарпатті», на якому нібито було прийнято рішення щодо налагоджування діалогу з Києвом і визнання русинської автономії, не було. Це фейк та примітивна вигадка московських пропагандистів.

    Новину своїм читачам передає «Преса України»

    «Жодного з'їзду не було, як, відповідно, не було жодних «рішень щодо діалогу з Києвом, визнання, автономії і так далі. Насправді ж мають місце невдалі спроби російських спецслужб розхитати ситуацію на українському Закарпатті. Працюють примітивно і безуспішно…» – наголосив радник голови СБУ.

    Маркіян Лубківський підкреслив, що Служба безпеки України цілком володіє ситуацію, спираючись на міцну основу, а саме мешканців Закарпаття різних національностей, які не вірять жодній московській брехні і не уявляють себе поза Україною.

    «За Гецком, який сидить в Москві, і з впертою регулярністю тиражує такі фейки, плаче буцигарня... І ще одне... З тими, хто таки спробує словами або діями намагатися відірвати хоч клаптик української землі, розмова буде жорстка і коротка. Вагатися уже ніхто не буде. Це так, на всякий випадок!» – наголосив Лубківський.

    Нагадаємо, що із повідомленням про «русинський з'їзд на Закарпатті» виступив закарпатський сепаратист Петро Гецко. Водночас, за словами голови Народної ради русинів Закарпаття Євгена Жупана, Гецко не був на Закарпатті вже 3–5 років. Однак минулоріч він активно фігурував у пропагандистських сюжетах російських ЗМІ про бунти в Україні, а також про сепаратизм на Закарпатті.

    Зокрема, зазначається, що Петро Гецко оголошений в офіційний розшук. А за словами Євгена Жупана, Народна рада русинів Закарпаття збиралася ще місяць тому та ухвалювала заяву, в якій йдеться саме про підтримку курсу на демократизацію, децентралізацію і євроінтеграцію.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору