ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про багатомільйонні зловживання закарпатських чиновників "від землі"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    66 переглядів
    На Закарпатті судитимуть службовців Держземагенства

    Прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення службовими особами Головного управління Держземагенства у Закарпатській області, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на суму 5,5 млн.грн.

    На проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної форми власності з держбюджету було виділено суму 5,5 млн.грн.
    Встановлено, що службові особи Головного управління Держземагенства у Закарпатській області умисно, діючи всупереч інтересів служби, допустили до виконання вказаних робіт декілька суб`єктів господарювання, які через відсутність матеріально-технічної бази та відповідних спеціалістів, не мали реальної можливості виконати зазначені роботи.
    У зв`язку з цим, робота по інвентаризації земель площею понад 30 тис. га фірмою-виконавцем фактично проведена не була, а до Головного управління Держземагенства у Закарпатській області було подано акти виконаних робіт, які насправді були підготовлені на основі наданої замовником (ГУ Держземагенства у Закарпатській області) земельно-кадастрової документації.
    Таким чином, вищевказаними діями службових осіб ГУ Держземагенства у Закарпатській області та окремих суб`єктів господарювання державним інтересам завдано збитків на суму 5,5 млн.грн. Вказані дії кваліфіковано за ч.2 ст. 364 та ч.2 ст.366 КК України- зловживання владою та службовим становищем і службове підроблення, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    Прес-служба прокуратури Закарпатської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору