ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські можновладці у Брюсселі обговорили «вплив конфлікту на сході» на Срібний край

    29 березня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    Що роблять на Заході можновладці Закарпаття?

    На запрошення депутата Європейського Парламенту, члена фракції Європейської народної партії Андреї Бочкор, голова обласної ради Володимир Чубірко та депутат Верховної Ради України Василь Брензович перебувають у Брюсселі.

    24 лютого відбулася зустріч Володимира Чубірка та Василя Брензовича із Представником України при ЄС Костянтином Єлісеєвим.  Обговорено останні політичні події в Україні, вплив конфлікту на сході України на Закарпатську область, можливості співпраці нашого краю в рамках відносин Європейського Союзу з Україною, презентації інвестиційних і культурних можливостей регіону в ЄС з метою майбутнього розвитку.

    Володимир Чубірко та Василь Брензович взяли участь у засіданні угорської делегації, зустрілися з депутатами Європейської народної партії, обраними за списком правлячої угорської коаліції Фідес – Християнська демократична народна партія.

    Учасники зустрічі одноголосно висловилися за мир та територіальну цілісність України.

    Відбулася зустріч Володимира Чубірка та Василя Брензовича з новообраним Президентом Комітету Регіонів ЄС Маркку Марккулою, у ході якої обговорили питання реалізації реформи з децентралізації та зміцнення ролі місцевого самоврядування в Україні.

    Цього ж дня Володимир Чубірко та Василь Брензович взяли участь в інавгураційному засіданні Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС. Після вступних промов співголови комітету парламентської співпраці Україна – ЄС Андрея Пленковича, голови Європарламенту Мартіна Шульца та голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, члени Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС обговорили всі аспекти політичної, економічної та безпекової ситуації в Україні, актуальний стан відносин між Україною та ЄС.

    Члени делегації висловили свою рішучу підтримку і солідарність з Україною та підтвердили повагу до її територіальної цілісності, повідомили у прес-службі облради.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору