ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

СЕНСАЦІЯ: Гонтарева включила цензуру в ЗМІ щодо корупційних схем НБУ

    28 березня 2024 четвер
    71 переглядів
    «Депутатський контроль» підозрює голову НБУ у цензурі медіа-матеріалів

    МДО «Депутатський контроль» підозрює голову НБУ у цензурі медіа-матеріалів, які стосуються її корупційної діяльності.

    Члени Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» запідозрили, що у мас-медіа почали зникати інформаційні матеріали, які стосувалися викритих корупційних дій керівництва Національного банку України.
    Так, днями народні депутати України Максим Поляков та Геннадій Кривошея (фракція «Народний фронт») під час брифінгів оприлюднювали інформацію про те, що Нацбанк упереджено займається вбивством банківської системи та вказали можливу корупційну схему очільників головного фінансового органу держави. Відповідні матеріали були опубліковані у провідних медіа Інтернет-ресурсах України (наприклад, Цензор.net, rbc.ua тощо). Проте вже за добу ці матеріали зникли з сайтів.
    МДО «ДЕПУТАТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ» ОБУРЕНЕ ВИЯВЛЕНИМ ФАКТОМ ЗНИКНЕННЯ ЕКСКЛЮЗИВНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ЗІ ЗМІ ТА ВВАЖАЄ:
    «неприпустимим, щоб керівництво Нацбанку, замість того, щоб врегульовувати та витягати з глибокої ями банківську систему держави, займалося цензурою інформації у ЗМІ з метою «відбілювання» своєї репутації. Такі дії ми, члени МДО «Депутатський контроль», розцінюємо як своєрідний тиск на ЗМІ і на представників парламенту, яким у такий спосіб забороняють доносити інформацію до народу України, а українців позбавляють конституційного права знати реальний стан справ у державі. Вважаємо такі дії керівництва НБУ злочинними і такими, що грубо порушують чинне законодавство України».
    Варто зазначити, що медіаексперти зазначають, що на ринку ЗМІ найдорожчими вважаються ті публікації, які взагалі не оприлюднюються. Як виявилося, у середньому зняття інформації з інформаційного порталу коштує не менше $500.
    Відтак, МДО «Депутатський контроль» звертається до компетентних органів з проханням перевірити вище вказані факти та у разі виявлення порушення норм чинного законодавства притягти винних осіб до відповідальності.

    ***
    МДО «Депутатський контроль» засновано 9 грудня 2014 р. у Міжнародний день боротьби з корупцією. До складу об’єднання входять 10 народних депутатів, які представляють всі 5 фракцій коаліції. Співголовами об’єднання від фракцій є Степан Барна, Геннадій Кривошея, Руслан Сидорович, Ігор Попов та Вадим Івченко. Головними завданнями МДО є контроль за діяльністю органів влади всіх рівнів, боротьба з корупцією, підвищення ефективності держаного управління та створення прозорих умов для розвитку підприємництва в Україні. «Депутатський контроль» відкритий до співпраці з громадськістю, медіа та представниками місцевого самоврядування.
    Прес-служба: (095) 794-14-74, Інна Битюк.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору