ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатцям слід готуватися до нової ціни за буханець хліба — не менше 9-10 гривень!

    29 березня 2024 п'ятниця
    33 переглядів
    Мінсоцполітики: навесні хліб здорожчає до 10 гривень.

    Перший заступник міністра аграрної політики України Ярослав Краснопольський поінформував, що через девальвацію гривні у травні може зрости вартість продовольчої пшениці, а це може призвести до зростання ціни на хліб до 10 грн.

    Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики. "У травні минулого року ціна на продовольчу пшеницю становила 2500 грн/т. Враховуючи двохкратну девальвацію національної валюти, прогнозована ціна на травень 2015 року — 4500-5000 грн/т, відтак, ціна борошна сягатиме від 6 до 8 тисяч гривень за тонну. В результаті, максимальна кінцева ціна на хліб — 9-10 гривень", — каже Краснопольський.

    На його думку, така ціна може призвести до негативних соціальних наслідків.

    Крім того, він назвав ще низку ризиків, які можуть призвести до зростання ціни, а саме, стан озимих (близько 16% — слабких та зріджених посівів), військові дії, подорожчання матеріально-технічних ресурсів. Потенційним фактором ризику є також можлива ревізія податкових пільг і запровадження спеціального мита на імпортні ресурси для забезпечення торгівельного балансу.

    Нагадаємо, з початку 2014 року вартість борошна пшеничного зросло майже на 30%. Ріст цін на ринку борошна частково позначився на ціновій ситуації стосовно ринку хліба. Пшеничний хліб подорожчав на 24%.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору