ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міноборони: Перший призов-2015 ми одягнемо, далі можуть бути проблеми... (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    77 переглядів
    У Мінобороні повідомили, як йдуть справи з формою для військовослужбовців.

    Перша хвиля мобілізованих в 2015 році буде повністю забезпечена формою, але вже з другого етапу можуть виникнути проблеми. Про це повідомила в інтерв'ю LB.ua глава Департаменту матеріального забезпечення Міноборони Неллі Стельмах.

    "У нас 20-го січня розпочинається призов. Ми його, звичайно, одягнемо. Частково у нас є свої запаси, частково піде в хід канадська форма. Але вона - не зимовий, демисезонний. Вона розрахована на багатошаровість. Ми це розуміємо, але що робити? "- Говорить Стельмах.
    За її словами, Канада передала в січні трохи менше 30 тисяч комплектів.
    "Але там же штани окремо, куртки окремо, і можуть бути специфічні розміри. Так що за фактом буде менше - але ми впораємося. Перший етап цієї четвертої хвилі мобілізації - це трохи більше 24 тисяч чоловік, ми їх одягнемо. Далі, вже з другого етапу можуть виникнути проблеми. Але ми готові звертатися і до волонтерів, і до міжнародних організацій, і до інших країн. А що робити? Ми закриваємо зараз собою Європу ", - зазначила вона.
    Стельмах також запевнила, що ті, хто зимової формою забезпечені зараз практично всі військові на сході - не тільки Міноборони, але і МВС, і СБУ, і добровольці.
    19 січня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про затвердження указу президента про часткову мобілізацію". Раніше, 14 січня, Порошенко підписав указ про четверту хвилю мобілізації, яка буде проводитися протягом 2015 в три етапи (протягом 210 діб).
    Президент РФ Володимир Путін пообіцяв українцям допомогти уникнути мобілізації, тоді як в РНБО нагадали обответственності за ухилення від призову.
    Раніше в Генеральному штабі говорили, що лише 6% мобілізованих - добровольці (раніше було 20), а повістки вже отримали майже дві третини українців.
    В той же час, глава самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко заявив про "загальну мобілізацію", в ході якої планує "закликати" до 100 тисяч осіб:

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости