ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський губернатор Василь Губаль у переддень католицького Різдва відвідав дитячий притулок у Батьові

    28 березня 2024 четвер
    73 переглядів
    Василь Губаль привітав дітей з Новорічно-Різдвяними святами.

    Аби не лише привітати вихованців, але й вивчити справи в закладі.

    Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Василь Губаль у переддень католицького Різдва відвідав вихованців притулку в селищі Батьово, аби не лише привітати їх зі святами, а й побачити життя закладу.
    І першу особу краю, і голову Берегівської РДА Габора Кінча та начальника обласної служби у справах дітей Світлану Якімеліну вихованці притулку зустріли гостей святковою програмою про зиму, свята Миколая, Різдва і Нового року.
    Подякувавши меншим за концерт, а колективу за турботу про дітей зі складними долями, керівник області виконав святкову місію – вручив малечі подарунки, а затим оглянув притулок та поспілкувався з його директором Іваном Цоглою про будні закладу.
    Зараз у притулку мешкають 36 дітей. Передусім голова ОДА звернув увагу на потребу вдосконалити їдальню, а також прискіпливо оглянув кімнати, де ночує, грається та навчається малеча, запитав про щоденні справи і потреби.
    Керівник краю наголосив, що позаяк в Батівському притулку опиняються діти зі складними долями, їм потрібна особлива увага. Й він вважає за завдання владі при формуванні бюджету на наступний рік розглянути можливість передбачити кошти на капітальні потреби закладу (кілька останніх років притулок отримував гроші лише на утримання).
    Василь Губаль зазначив: для відвідин у свята він вибрав саме такі дитячі заклади, яким найбільше потрібна увага – ті, в яких мешкають вихованці зі складними долями, зокрема реабілітаційний центр у Сваляві та притулок у Батьові.
    "Дуже важливо, аби такі заклади не просто існували й були забезпечені необхідним, а мали якнайкращі умови та розвиток. А ще – щоби діти, яким видалася непроста доля, почували себе тут як удома. Саме тому їжджу не лише привітати дітей, а й вивчити справи таких установ. От у Батьові бачу, що треба допомоги з їдальнею, з ремонтом даху та облаштуванням вентиляції. Ще є питання зі спортивним майданчиком та фізкультурним куточком – аби діти мали змогу фізичного розвитку. Тому звертатимуся і до обласної ради, аби про розгляді бюджету не оминути увагою і ці потреби" – сказав Василь Губаль.
    Довідково: Обласний притулок для дітей створено у серпні 2000-го року як заклад соціального захисту для позбавлених сімейного виховання неповнолітніх, які опинилися в складних життєвих обставинах та житлово-побутових умовах. Заклад, підпорядкований службі у справах дітей Закарпатської облдержадміністрації, розрахований на одночасне перебування п’ятдесяти неповнолітніх (тут перебувають діти віком від 3 і до 18 років). Термін перебування вихованців у притулку обмежений 90 днями. За цей час вирішується питання можливості повернення дитини в родину або її подальшого влаштування. За час діяльності закладу допомогу в ньому отримали понад три тисячі дітей.
    Прес-служба Закарпатської ОДА
    012_50187031-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости