ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

17 підлітків ознайомилися з внутрішнім розпорядком Ужгородського СІЗО (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    46 переглядів
    Неповнолітні гості відвідали СІЗО обласного центру Закарпаття

    Метою запобігання злочинів та правопорушень, скоєних неповнолітніми, стала екскурсія підлітків до Ужгородського СІЗО. Цей захід проведено в рамках Всеукраїнського тижня права, приуроченого до Міжнародного дня прав людини.

    Профілактична робота для працівників сектору кримінальної міліції у справах дітей Ужгородського міськвідділу міліції є одним з найважливіших напрямів виховної роботи з дітьми та молоддю. Нині на обліку перебувають 17 неповнолітніх.
    У більшості випадків вчинити адміністративне чи кримінальне правопорушення дітей підштовхує їх нелегка доля. У когось батьки зловживають спиртними напоями, ніде не працюють, а доля дітей їх не цікавить. В інших рідні відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Є й такі діти, у яких немає вдосталь ні їжі, ні пристойного одягу...
    З такими неповнолітніми правоохоронці постійно здійснюють індивідуально-профілактичну роботу. Міліціонери не тільки наглядають за поведінкою і способом життя неповнолітніх, вони вживають попереджувальні заходи реагування щодо родичів та знайомих дітей, які на них можуть негативно впливати чи підбурювати їх до вчинення протиправних дій. З цією метою працівники кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу постійно здійснюють комплекс попереджувальних заходів, спрямованих на зменшення негативних наслідків на дитину.
    Варто зазначити, що лише двоє з сімнадцяти підобліковців повторно вчинили правопорушення, а таких, що були засуджені до відбування покарання в місцях позбавлення волі – жодного. Це свідчить про те, що профілактична робота ужгородських міліціонерів дає позитивний результат.
    Саме з метою профілактики сектор кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Закарпатській області спільно з Закарпатським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом Державної пенітенціарної служби у Закарпатській області та міліціонерами міста Ужгорода провели днями екскурсію до Ужгородського слідчого ізолятора для підлітків, які перебувають на профілактичному обліку.
    Основна ціль заходу – показати молоді реальну картину життя за гратами. Спершу юним правопорушникам розказали про відповідальність за скоєння злочинів. Перед підлітками, схильними до скоєння злочинів, лектори виступили з лекціями. Далі діти мали змогу поспілкуватись зі своїми ровесниками, які вже відбувають покарання. Після чого підліткам показали, як живуть ув’язнені.
    Підлітків переповнювали враження від побаченого: маленькі камери, де сидить по декілька чоловік, грати на вікнах, тверді ліжка, холодні стіни та сувора дисципліна, та основне – відсутність свободи…
    Екскурсантам детально роз’яснили умови й правила проживання засуджених, серед яких: чіткий розпорядок дня, примусове навчання для осіб, які потрапили за грати та не встигли здобути середню освіту, обов’язкові роботи, прогулянки за розкладом та чітко лімітовані за часом, постійне перебування під наглядом та обмеження у зустрічах з друзями, рідними та близькими…
    По закінченню екскурсії в СІЗО екскурсанти, не приховуючи емоцій, ділились враженнями від побаченого, стверджуючи, що ні за яких обставин не хочуть сюди потрапити… Юні відвідувачі з нетерпінням чекали, коли перед ними відкриються загратовані двері, і з полегшенням вдихнули на вулиці свіжого повітря...
    Подібні профілактичні заходи правоохоронці планують і надалі проводити, залучаючи до них підлітків, які перебувають на обліку в кримінальній міліції у справах дітей.

    Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС
    0_k__527535398658617.jpg
    0_k__5275353986586171.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору